Home / Diensten / Energieadvies

Energieadvies

Energieprestatieadvies (EPA) is een rekenmethode die inzicht geeft in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen. Met behulp van deze rekenmethode kan een maatwerkadvies worden opgesteld. Het doel is om te kunnen besparen op energiekosten en de woning te verduurzamen. Er zijn verschillende opties om deze verduurzaming te realiseren, zoals na-isoleren, het opwaarderen van installaties en verbetering van het binnenklimaat (ventilatie). Het is in alle gevallen aan te raden om hierbij een expert, zoals Lievense, in te schakelen.

Na overleg met de opdrachtgever, waarbij wensen, eisen en financiële mogelijkheden als uitgangspunt worden genomen, zal Lievense advies geven over de te nemen maatregelen, om ervoor te zorgen dat de energieprestatie van de woning of het gebouw verbeterd kan worden. De verbetermaatregelen worden altijd in de tijd gezet met daarbij de investering en terugverdientijd.

De maatregelen kunnen zeer divers zijn en in sommige gevallen enigszins ingrijpend. Je kunt hierbij denken aan het verbeteren van de thermische schil van de woning (na-isolatie), het opwekken van duurzame energie, het vervangen van gebouwgebonden installaties en het verbeteren van het bewonersgedrag.