Home / Diensten / Omgevingskwaliteit

Omgevingskwaliteit

Plezier om te wonen, te werken, te recreëren en te bewegen: een omgeving met kwaliteit. Maar hoe creëer je een omgeving met kwaliteit? Lievense begeleidt overheden, projectontwikkelaars en burgers in het realiseren van hun ideale leefomgeving.

Kwaliteit van de leefomgeving

Een hoogwaardige leefomgeving vindt iedereen belangrijk. Maar wat houdt dat in? Een leefomgeving is gezond, veilig en duurzaam waar het verblijven als prettig wordt ervaren. Deze kwaliteit wordt niet aan de tekentafel bepaald, maar wordt bepaald door de wensen van de gebruikers. Lievense helpt je om de wensen van de gebruikers in beeld te brengen en te vertalen naar een ruimtelijk plan.

Net als een huis kan een plezierige leefomgeving niet zonder een stevig fundament. Dit fundament bestaat uit zaken die ‘ondergronds’ goed geregeld moeten zijn, maar waar de gebruiker niks van wil en hoeft te merken. Denk hierbij aan een goede waterberging en luchtkwaliteit. Oftewel: een omgeving die op orde is. Onze specialisten voeren deze onderzoeken voor je uit en begeleiden je in het proces om de keuzes die leiden naar een prettige leefomgeving te maken.

Wij zijn onder meer sterk in:

  • het samenbrengen en enthousiasmeren van stakeholders; van bestuurders tot burgers
  • het achterhalen van het ‘waarom?’; waarom wordt een leefomgeving nu niet als prettig ervaren? Welke aspecten spelen hier een rol?
  • het eerlijk benoemen van kansen en beperkingen
  • het verder kijken dan de geijkte oplossing
  • het visualiseren van oplossingen in 3D

Wij kunnen opdrachtgevers van A tot Z begeleiden in het proces; van procesmanager tot inrichter.