Home / Lievense | WSP werkt mee aan verbouwing gemeentehuis West Betuwe

Lievense | WSP werkt mee aan verbouwing gemeentehuis West Betuwe

Het gemeentehuis van gemeente West Betuwe wordt verbouwd. Gekozen is voor het ontwerp van architectenbureau cepezed uit Delft. Lievense | WSP is betrokken als hoofdontwerper bouwconstructies en DGMR is verantwoordelijk voor de bouwfysica. Afgelopen woensdag vond in een feestelijke setting de contractondertekening plaats.

Het schetsontwerp betreft een transparante ontvangstruimte in een groene tuinrand. Het is een deels glazen paviljoen met een markant houten dak tegen de bestaande bouw aan, met functionaliteiten voor inwoners, ondernemers en de raad. De werkplekken zijn ingericht vanuit het principe rumoer, ruis, rust. Het ontmoetingshart hiervan wordt gevormd door de bestaande patio te overkappen in het midden van het gebouw. Het ontwerpteam gaat samen aan de slag met het definitief ontwerp. Deze is naar verwachting eind 2020 gereed.

Bekijk hier de video van de feestelijke contractondertekening.

Foto: Bas van Ooijen van Lievense | WSP en wethouder Ed Goossens van de gemeente West Betuwe.

Dit bericht is geplaatst op 30 juni 2020

Nieuws

Aquathermie: hoe kunnen we versnelling realiseren?

Met aquathermie, de verzamelnaam voor TEO, TEA en TED: thermische energie uit oppervlaktewater, afvalwater en drinkwater, zou Nederland in tot Lees verder »

Slim, sociaal en duurzaam ‘van het gas’ met Buurt Bouwdoos Warmte

De stad Utrecht wil nog vóór 2030 40.000 bestaande woningen ‘van het gas’ halen en zet bij deze lastige opgave Lees verder »

SDE++ Helpdesk: succesvol deelnemen, minder deadline-stress

5 miljard euro aan subsidie via SDE++. Dat ligt klaar voor projecten die de productie van duurzame energie vooruithelpen én Lees verder »

Peter Molengraaf over Lievense | WSP-plan waterstofbuffer: “Interessant, creatief en in potentie waardevol”

Goedkope en in uitbundige hoeveelheden leverbare duurzame energie uit zon en wind gaat de toekomst van het energielandschap bepalen. Elektronen Lees verder »

Meer nieuws