Nieuws

Aquathermie: hoe kunnen we versnelling realiseren?

18 november 2020

Met aquathermie, de verzamelnaam voor TEO, TEA en TED: thermische energie uit oppervlaktewater, afvalwater en drinkwater, zou Nederland in tot Lees verder »

Slim, sociaal en duurzaam ‘van het gas’ met Buurt Bouwdoos Warmte

17 november 2020

De stad Utrecht wil nog vóór 2030 40.000 bestaande woningen ‘van het gas’ halen en zet bij deze lastige opgave Lees verder »

SDE++ Helpdesk: succesvol deelnemen, minder deadline-stress

16 oktober 2020

5 miljard euro aan subsidie via SDE++. Dat ligt klaar voor projecten die de productie van duurzame energie vooruithelpen én Lees verder »

Peter Molengraaf over Lievense | WSP-plan waterstofbuffer: “Interessant, creatief en in potentie waardevol”

17 september 2020

Goedkope en in uitbundige hoeveelheden leverbare duurzame energie uit zon en wind gaat de toekomst van het energielandschap bepalen. Elektronen Lees verder »

Werkzaamheden De Groene Motor met 1 jaar verlengd

27 juli 2020

Sinds februari 2017 ondersteunt het consortium Lievense | WSP, Bureau Waardenburg en WB De Ruimte het KRW-programma De Groene Motor Lees verder »

Lievense I WSP onderdeel van raamovereenkomsten voor integrale technische adviesopdrachten

21 juli 2020

Lievense I WSP heeft een raamovereenkomst met waterschappen Brabantse Delta, Hollandse Delta, Hoogheemraadschap van Delfland en Hoogheemraadschap van Schieland en Lees verder »

Lievense | WSP werkt mee aan dijkverbetering Cuijk-Ravenstein

13 juli 2020

Lievense | WSP werkt samen met Waterschap Aa en Maas aan de verkenningsfase van dijkverbetering Cuijk-Ravenstein. Donderdag 2 juli werd Lees verder »

Rijksvastgoedbedrijf gunt Lievense I WSP raamovereenkomst bodemonderzoeken

1 juli 2020

Lievense I WSP doet via raamovereenkomsten al jaren werkzaamheden voor het Rijksvastgoedbedrijf. Sinds 2014 worden er asbestinventarisaties uitgevoerd in diverse Lees verder »

Lievense | WSP werkt mee aan verbouwing gemeentehuis West Betuwe

30 juni 2020

Het gemeentehuis van gemeente West Betuwe wordt verbouwd. Gekozen is voor het ontwerp van architectenbureau cepezed uit Delft. Lievense | Lees verder »

Gasunie kiest Lievense I WSP wederom voor raamovereenkomst Ingenieursdiensten voor bodem- en grondzaken

26 juni 2020

De Gasunie heeft Lievense I WSP opnieuw aangewezen voor de raamovereenkomst voor ingenieursdiensten bodem- en grondzaken. Op basis van kwaliteit Lees verder »

Plan Lievense | WSP buffert groene energie voor de deur van gebruikers: ‘Simpel, betaalbaar én snel te realiseren’

17 juni 2020

Het bufferen en voor later gebruik beschikbaar maken van duurzaam opgewekte energie is een actuele, brandende kwestie in de energietransitie. Lees verder »

Routekaart naar duurzame energiehuishouding

18 mei 2020

De energietransitie is een complexe puzzel van techniek, economie, omgeving en bestuurlijke en maatschappelijke belangen. Hoe geven wij antwoord op Lees verder »

Blog > Groene energiebuffer onder onze voeten

8 mei 2020

Nederland werkt aan een energieneutrale toekomst. De lidstaten van de Europese Unie, waaronder Nederland, hebben afgesproken dat in 2030 70% Lees verder »

Nieuwe data kennissessie rookwerendheid

21 april 2020

Wist je dat rook meestal een groter gevaar vormt dan de brand zelf? Een goede rookwerendheid is cruciaal voor de Lees verder »

Samen werken in tijden van corona

26 maart 2020

Beste relatie, De impact van het coronavirus raakt ons allemaal. De verstrekkende gevolgen zijn waarneembaar in onze samenleving, in onze Lees verder »

Bereikbaarheid via telefoon en e-mail

17 maart 2020

Vanwege de ontwikkelingen rond het coronavirus werken onze experts de komende weken zoveel mogelijk vanuit huis. Daar blijven we met Lees verder »

Al onze locaties bereikbaar via één centraal telefoonnummer

24 februari 2020

Sinds vrijdag 21 februari 2020 heeft Lievense | WSP één centraal telefoonnummer: 088 – 910 20 00. Op deze manier Lees verder »

Voorkom verstoring in het broedseizoen

15 januari 2020

Je hebt het vast al gemerkt: door de relatief hoge temperaturen van de afgelopen weken, zijn een aantal vogelsoorten – Lees verder »

Overhandiging kerstdonatie aan Mentelity Foundation

17 december 2019

Medewerkers van Lievense | WSP kregen ook dit jaar de mogelijkheid om de waarde van hun kerstgeschenk te doneren aan Lees verder »

Voorbezichtiging Nationaal Monument Kamp Vught

21 november 2019

Vrijdag 15 november was Henk Timmerman namens Lievense | WSP aanwezig bij de voorbezichtiging van Nationaal Monument Kamp Vught, georganiseerd Lees verder »

Lievense | WSP winnaar van de Toekomstprijs

19 november 2019

Afgelopen donderdag vond de 21e editie plaats van de Betonprijs in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Samen met Aronsohn Lees verder »

Lievense bundelt krachten met wereldwijd advies- en ingenieursbureau WSP

11 oktober 2019

Wij zijn verheugd te kunnen mededelen dat Lievense zijn krachten heeft gebundeld met wereldwijd advies- en ingenieursbureau WSP. Met het Lees verder »

Delfland en consortium Lievense vieren succes De Groene Motor

7 oktober 2019

Sinds begin 2017 voeren Hoogheemraadschap van Delfland en het consortium van Lievense, Bureau Waardenburg en WB De Ruimte gezamenlijk het Lees verder »

Lievense op Vakbeurs Openbare Ruimte

1 oktober 2019

Op woensdag 2 en donderdag 3 oktober vindt de Vakbeurs Openbare Ruimte 2019 plaats in de Jaarbeurs te Utrecht. Dit Lees verder »

Verduurzaming van onze mobiliteit

17 september 2019

Onze adviseurs en ingenieurs zijn dagelijks onderweg. Naar klanten en stakeholders, maar ook naar onze verschillende locaties in het land. Lees verder »

Blog > Energietransitie – energiewinning met positieve effecten op het milieu

11 september 2019

Enkele weken geleden heb ik je kennis laten maken met een duurzame en innovatieve manier van energiewinning: het onttrekken van Lees verder »

Lievense op Waterbouwdag 2019

9 augustus 2019

Op donderdag 3 oktober vindt de Waterbouwdag 2019 plaats in de Jaarbeurs te Utrecht en als belangrijke speler binnen de Lees verder »

Lievense aanwezig op congres Geluid Trillingen en Luchtkwaliteit

6 augustus 2019

Dinsdag 5 en woensdag 6 november 2019 vindt de 23e editie plaats van congres Geluid Trillingen en Luchtkwaliteit in Hoevelaken, Lees verder »

Blog > Energietransitie – van aardgas naar grachtenwater

19 juli 2019

Wist jij al dat er energie gewonnen kan worden uit oppervlaktewater? Met een warmtewisselaar kan warmte worden onttrokken en gebruikt Lees verder »

Lievense partner Kennisportaal Constructieve Veiligheid

18 juli 2019

Lievense is onlangs toegetreden tot het Kennisportaal Constructieve Veiligheid (KPCV) en neemt zitting in de nieuwe taakgroep Geotechniek die zich Lees verder »

De toegevoegde waarde van Smart Engineering

3 juli 2019

Smart Engineering is sterk in opkomst. Het is een combinatie van advies en digitale oplossingen die de waarde van een Lees verder »

Kom naar de Petersburg Experience!

24 mei 2019

Binnenkort organiseert Petersburg Consultants een interactieve kennissessie met als thema ‘leadership in safety’. Tijdens de Petersburg Experience word je in sneltreinvaart Lees verder »

Onderzoek naar PFOA, PFOS en GenX in grond en grondwater

15 mei 2019

In de loop der jaren worden nieuwe inzichten verkregen in stoffen, hun gedrag en hoe giftig ze zijn voor ons Lees verder »

Voorkeursalternatief dijktraject Salmsteke gereed

24 april 2019

Lievense is samen met Strootman Landschapsarchitecten in opdracht van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) betrokken bij de versterking van de Lees verder »

Lievense Holding investeert in energietransitie met Petersburg Consultants

29 maart 2019

Lievense Holding heeft per 1 januari 2019 de aandelen gekocht van Petersburg Consultants. De aandelenovereenkomst tussen Lievense Holding BV en Lees verder »

Staalkaarten omgevingsplan beschikbaar

24 januari 2019

Onder de nieuwe Omgevingswet worden bestemmingsplannen en bepaalde gemeentelijke verordeningen vervangen door één Omgevingsplan per gemeente, waarin regels komen voor Lees verder »

Lievense erkend door RIVM voor uitvoeren magneetveldberekeningen

17 januari 2019

Lievense is erkend door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) voor het uitvoeren van magneetveldberekeningen. We zijn daarmee opgenomen Lees verder »

Lievense medewerkers doneren kerstgeschenk aan Nationaal Fonds Kinderhulp

21 december 2018

Medewerkers van Lievense kregen de mogelijkheid om de waarde van hun kerstgeschenk dit jaar te doneren aan het goede doel Lees verder »

Lievense Bunnik, Maastricht en Utrecht gaan verhuizen

19 december 2018

Ons kantoor in Bunnik start het nieuwe jaar op een nieuwe locatie. Op 2 januari 2019 openen we ons nieuwe Lees verder »

Kennissessie: Rookwerendheid in de praktijk

22 november 2018

Wist je dat in Nederland jaarlijks circa 14.000 branden ontstaan? Elke dag hebben we te maken met brandrisico’s. Maar wat Lees verder »

Wij maken geen PAS op de plaats (update 20/11)

12 november 2018

Staan jouw nieuwe activiteiten onder druk nu dat het Europees Hof van Justitie een onvoldoende heeft gegeven aan het Nederlandse Lees verder »

Een nieuwe weg en een tweedehands brug voor Oudwoude-Westergeest

12 november 2018

Afgelopen donderdag 8 november is de vernieuwde Beintemawei-Walddyk in Oudwoude / Westergeest officieel geopend door wethouder Jelle Boerema. Bauke Dijk Lees verder »

Hoogste punt nieuw museumgebouw Naturalis

1 oktober 2018

Op vrijdag 28 september bereikte het nieuwe gebouw voor Naturalis Biodiversity Center het hoogste punt. Dit traditionele moment in de Lees verder »

Hydraulic Profiling Tool sonderingen Salmsteke

20 september 2018

Lievense is in opdracht van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) betrokken bij de versterking van de Sterke Lekdijk. De dijk Lees verder »

Lievense klantenevenement Fort bij Vechten

18 september 2018

Dinsdag 4 september werd op een bijzondere locatie een evenement georganiseerd speciaal voor klanten ter viering van de nieuwe naam Lees verder »

LievenseCSO en Bartels verder onder nieuwe naam: Lievense

3 september 2018

Met ingang van 1 september 2018 zijn LievenseCSO en Bartels Ingenieurs voor Bouw & Infra verdergegaan onder de naam Lievense. Lees verder »

Workshop toekomst CSM-terrein Breda

17 juli 2018

In het voorjaar van 2017 hebben gemeente Breda en LievenseCSO gezamenlijk een workshop georganiseerd rondom de herontwikkeling van het voormalige Lees verder »

Transformatie kantorencomplex Oosterenk in Zwolle

25 juni 2018

Aan de ringweg-oost van Zwolle ligt kantorenlocatie Oosterenk. Op dit terrein worden mogelijk een vijftal kantoren, vernoemd naar Hollandse Meesters, Lees verder »

Lievense aan de slag met De Stichtse Rijnlanden

25 juni 2018

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden gunt de combinatie LievenseCSO – TASK – AT Osborne de Raamovereenkomst Detacheringsdiensten. Uit maar liefst 19 Lees verder »

Artikel ‘Nieuwe energie voor oude wijk’ best gewaardeerd door lezers vakblad Cement

5 juni 2018

Het artikel ‘Nieuwe energie voor oude wijk’ van collega Robin van Gerwen, Vakgroephoofd/Hoofdontwerper Constructies, is door de lezers van Cement Lees verder »

Waterbodemdeskundige bij Mr. Frank Visser rijdt visite

2 mei 2018

Afdelingshoofd en waterbodemdeskundige Hein Seegers van Lievense mocht een rol vervullen in het SBS6 programma Mr. Frank Visser rijdt visite. Lees verder »

Welke rol kan de ingenieur spelen bij de behoeften die spelen op het gebied van Klimaatadaptatie?

30 april 2018

Branchevereniging NL Ingenieurs is onder leiding van de nieuwe directeur Jacolien Eijer bezig met een transitie. Er zijn diverse commissies Lees verder »

LievenseCSO op NKWK conferentie over Klimaatadaptatie

24 april 2018

Op dinsdag 17 april was LievenseCSO op de NKWK conferentie aanwezig, met een door hen georganiseerde interactieve workshop over klimaatadaptatie Lees verder »

Weer lovende woorden over Duinhotel Tien Torens

20 april 2018

Helemaal opgegaan in zijn omgeving ligt in het Zeeuwse Zoutelande Duinhotel Tien Torens, gebouwd tegen een duinhelling. Wie erlangs komt Lees verder »

Tentoonstelling Romeinse vondsten ViA15

19 april 2018

Bij de voorbereiding op het doortrekken van de A15 van knooppunt Ressen naar de A12 (project ViA15) is een Romeins Lees verder »

Nieuwe Efteling attractie Symbolica wint internationale prijs

17 april 2018

In de zomer van 2017 is de nieuwe Efteling attractie Symbolica officieel geopend. Op 7 april werd bekend dat de Lees verder »

Hoe ga je aan de slag met klimaatadaptatie?

13 april 2018

Klimaatadaptatie is een ‘hot topic’ in de advieswereld en bij gemeentes, provincies en waterschappen. Een klimaatadaptieve omgeving is een leefomgeving Lees verder »

Roelf Bollen boegbeeld programma Klimaatadaptatie NL Ingenieurs

9 april 2018

NL Ingenieurs heeft vorige week de vier boegbeelden voor het programma Klimaatadaptatie gepresenteerd. Deze groep – bestaande uit onze eigen Lees verder »

Praktijkvoorbeelden over klimaatadaptatie

6 april 2018

Op de NKWK conferentie op 17 april laten we in een interactieve workshop een aantal prachtige praktijkvoorbeelden van klimaatadaptatie in Lees verder »

Opening Afsluitdijk Wadden Center bij Vismigratierivier

4 april 2018

Het Afsluitdijk Wadden Center is 22 maart officieel geopend. Dit is het publiekscentrum bij de vismigratierivier, een project waar wij Lees verder »

Unieke Romeinse vondst bij archeologisch opgravingen

30 maart 2018

In voorbereiding op de doortrekking van de A15 van knooppunt Ressen naar de A12 laat Rijkswaterstaat archeologische opgravingen doen. Deze Lees verder »

Hulp Ingenieurs Zonder Grenzen in Kameroen

22 maart 2018

Wouter Berendsen – Adviseur ruimte & duurzaamheid – is van 12 tot 26 januari met Ingenieurs Zonder Grenzen in Kameroen Lees verder »

Unieke sluizenprojecten in Nederland

19 maart 2018

Nederland ligt voor een groot deel onder het zeeniveau. Hierdoor zijn we al jaren voorloper op het gebied van waterbouw. Lees verder »

Hittestress: hoe pak je dat aan?

6 maart 2018

Heb jij ook last van veel te hoge temperaturen in de zomer? Wil jij ook hoge energiefacturen vermijden om deze Lees verder »

Ook jij hebt te maken met klimaatveranderingen!

26 februari 2018

Het nieuwe kabinet besteedt in haar regeerakkoord ruime aandacht aan energie, klimaatadaptatie en de circulaire economie. Thema’s die ook terug Lees verder »

Ecologische begeleiding hoogspanningsverbinding Randstad Noordring 380 kV

6 februari 2018

LievenseCSO verzorgt de ecologische begeleiding bij de aanleg van de hoogspanningsleiding Randstad Noordring 380 kV. Deze nieuwe leiding gaat door Lees verder »

Spoorwegmuseum decor voor infra bijeenkomst

5 februari 2018

Bij de LievenseCSO Groep werken in totaal ongeveer 60 mensen die gespecialiseerd zijn in de engineering van infrastructurele werken, zowel Lees verder »

Huizen bouwen in Sri Lanka met stichting Habitat

1 februari 2018

Van 3 tot en met 12 november 2017 bracht Albert Rodenhuis, constructeur bij Bartels Ingenieurs voor Bouw & infra, samen Lees verder »

Directeur Pieter van Boom neemt afscheid bij LievenseCSO Groep

29 januari 2018

Met ingang van 1 januari 2018 heeft Pieter van Boom afscheid genomen van het bedrijf waar hij meer dan 20 Lees verder »

LievenseCSO helpt Caribisch eiland Sint-Maarten bij herstel na orkaan Irma

25 januari 2018

Op 6 september 2017 raasde orkaan Irma door het Caribisch gebied en richtte een grote ravage aan, waaronder op het Lees verder »

BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie Expert

22 januari 2018

Nederland verduurzaamt! Dit heeft onder meer als gevolg dat de lat voor de gebouwde omgeving op het gebied van duurzame Lees verder »

Projecten Grebbedijk en Sterke Lekdijk gegund aan LievenseCSO

8 januari 2018

Waterveiligheid is essentieel voor Nederland. Dijken zijn een cruciaal onderdeel in de bescherming van ons land tegen mogelijke overstromingen, en Lees verder »