Nieuws

Kennissessie: Rookwerendheid in de praktijk

22 november 2018

Wist je dat er in Nederland circa 14.000 branden per jaar ontstaan? Elke dag hebben we te maken met brandrisico’s. Lees verder »

Wij maken geen PAS op de plaats (update 20/11)

12 november 2018

Staan jouw nieuwe activiteiten onder druk nu dat het Europees Hof van Justitie een onvoldoende heeft gegeven aan het Nederlandse Lees verder »

Een nieuwe weg en een tweedehands brug voor Oudwoude-Westergeest

12 november 2018

Afgelopen donderdag 8 november is de vernieuwde Beintemawei-Walddyk in Oudwoude / Westergeest officieel geopend door wethouder Jelle Boerema. Bauke Dijk Lees verder »

De toekomst van het kanaal Almelo – De Haandrik

6 november 2018

De provincie Overijssel bekijkt momenteel welke rol het kanaal Almelo – De Haandrik in de toekomst zou moeten hebben. Dit Lees verder »

Hoogste punt nieuw museumgebouw Naturalis

1 oktober 2018

Op vrijdag 28 september bereikte het nieuwe gebouw voor Naturalis Biodiversity Center het hoogste punt. Dit traditionele moment in de Lees verder »

Hydraulic Profiling Tool sonderingen Salmsteke

20 september 2018

Lievense is in opdracht van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) betrokken bij de versterking van de Sterke Lekdijk. De dijk Lees verder »

Lievense klantenevenement Fort bij Vechten

18 september 2018

Dinsdag 4 september werd op een bijzondere locatie een evenement georganiseerd speciaal voor klanten ter viering van de nieuwe naam Lees verder »

LievenseCSO en Bartels verder onder nieuwe naam: Lievense

3 september 2018

Met ingang van 1 september 2018 zijn LievenseCSO en Bartels Ingenieurs voor Bouw & Infra verdergegaan onder de naam Lievense. Lees verder »

Workshop toekomst CSM-terrein Breda

17 juli 2018

In het voorjaar van 2017 hebben gemeente Breda en LievenseCSO gezamenlijk een workshop georganiseerd rondom de herontwikkeling van het voormalige Lees verder »

Transformatie kantorencomplex Oosterenk in Zwolle

25 juni 2018

Aan de ringweg-oost van Zwolle ligt kantorenlocatie Oosterenk. Op dit terrein worden mogelijk een vijftal kantoren, vernoemd naar Hollandse Meesters, Lees verder »

Lievense aan de slag met De Stichtse Rijnlanden

25 juni 2018

Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden gunt de combinatie LievenseCSO – TASK – AT Osborne de Raamovereenkomst Detacheringsdiensten. Uit maar liefst 19 Lees verder »

Welke rol kan de ingenieur op het gebied van Klimaatadaptatie?

14 juni 2018

Branchevereniging NL Ingenieurs is onder leiding van de nieuwe directeur Jacolien Eijer bezig met een transitie. Er zijn diverse commissies Lees verder »

Artikel ‘Nieuwe energie voor oude wijk’ best gewaardeerd door lezers vakblad Cement

5 juni 2018

Het artikel ‘Nieuwe energie voor oude wijk’ van collega Robin van Gerwen, Vakgroephoofd/Hoofdontwerper Constructies, is door de lezers van Cement Lees verder »

Waterbodemdeskundige bij Mr. Frank Visser rijdt visite

2 mei 2018

Afdelingshoofd en waterbodemdeskundige Hein Seegers van Lievense mocht een rol vervullen in het SBS6 programma Mr. Frank Visser rijdt visite. Lees verder »

Welke rol kan de ingenieur spelen bij de behoeften die spelen op het gebied van Klimaatadaptatie?

30 april 2018

Branchevereniging NL Ingenieurs is onder leiding van de nieuwe directeur Jacolien Eijer bezig met een transitie. Er zijn diverse commissies Lees verder »

LievenseCSO op NKWK conferentie over Klimaatadaptatie

24 april 2018

Op dinsdag 17 april was LievenseCSO op de NKWK conferentie aanwezig, met een door hen georganiseerde interactieve workshop over klimaatadaptatie Lees verder »

Weer lovende woorden over Duinhotel Tien Torens

20 april 2018

Helemaal opgegaan in zijn omgeving ligt in het Zeeuwse Zoutelande Duinhotel Tien Torens, gebouwd tegen een duinhelling. Wie erlangs komt Lees verder »

Tentoonstelling Romeinse vondsten ViA15

19 april 2018

Bij de voorbereiding op het doortrekken van de A15 van knooppunt Ressen naar de A12 (project ViA15) is een Romeins Lees verder »

Nieuwe Efteling attractie Symbolica wint internationale prijs

17 april 2018

In de zomer van 2017 is de nieuwe Efteling attractie Symbolica officieel geopend. Op 7 april werd bekend dat de Lees verder »

Hoe ga je aan de slag met klimaatadaptatie?

13 april 2018

Klimaatadaptatie is een ‘hot topic’ in de advieswereld en bij gemeentes, provincies en waterschappen. Een klimaatadaptieve omgeving is een leefomgeving Lees verder »

Roelf Bollen boegbeeld programma Klimaatadaptatie NL Ingenieurs

9 april 2018

NL Ingenieurs heeft vorige week de vier boegbeelden voor het programma Klimaatadaptatie gepresenteerd. Deze groep – bestaande uit onze eigen Lees verder »

Praktijkvoorbeelden over klimaatadaptatie

6 april 2018

Op de NKWK conferentie op 17 april laten we in een interactieve workshop een aantal prachtige praktijkvoorbeelden van klimaatadaptatie in Lees verder »

Opening Afsluitdijk Wadden Center bij Vismigratierivier

4 april 2018

Het Afsluitdijk Wadden Center is 22 maart officieel geopend. Dit is het publiekscentrum bij de vismigratierivier, een project waar wij Lees verder »

Unieke Romeinse vondst bij archeologisch opgravingen

30 maart 2018

In voorbereiding op de doortrekking van de A15 van knooppunt Ressen naar de A12 laat Rijkswaterstaat archeologische opgravingen doen. Deze Lees verder »

Hulp Ingenieurs Zonder Grenzen in Kameroen

22 maart 2018

Wouter Berendsen – Adviseur ruimte & duurzaamheid – is van 12 tot 26 januari met Ingenieurs Zonder Grenzen in Kameroen Lees verder »

Unieke sluizenprojecten in Nederland

19 maart 2018

Nederland ligt voor een groot deel onder het zeeniveau. Hierdoor zijn we al jaren voorloper op het gebied van waterbouw. Lees verder »

Hittestress: hoe pak je dat aan?

6 maart 2018

Heb jij ook last van veel te hoge temperaturen in de zomer? Wil jij ook hoge energiefacturen vermijden om deze Lees verder »

Ook jij hebt te maken met klimaatveranderingen!

26 februari 2018

Het nieuwe kabinet besteedt in haar regeerakkoord ruime aandacht aan energie, klimaatadaptatie en de circulaire economie. Thema’s die ook terug Lees verder »

Ecologische begeleiding hoogspanningsverbinding Randstad Noordring 380 kV

6 februari 2018

LievenseCSO verzorgt de ecologische begeleiding bij de aanleg van de hoogspanningsleiding Randstad Noordring 380 kV. Deze nieuwe leiding gaat door Lees verder »

Spoorwegmuseum decor voor infra bijeenkomst

5 februari 2018

Bij de LievenseCSO Groep werken in totaal ongeveer 60 mensen die gespecialiseerd zijn in de engineering van infrastructurele werken, zowel Lees verder »

Huizen bouwen in Sri Lanka met stichting Habitat

1 februari 2018

Van 3 tot en met 12 november 2017 bracht Albert Rodenhuis, constructeur bij Bartels Ingenieurs voor Bouw & infra, samen Lees verder »

Directeur Pieter van Boom neemt afscheid bij LievenseCSO Groep

29 januari 2018

Met ingang van 1 januari 2018 heeft Pieter van Boom afscheid genomen van het bedrijf waar hij meer dan 20 Lees verder »

LievenseCSO helpt Caribisch eiland Sint-Maarten bij herstel na orkaan Irma

25 januari 2018

Op 6 september 2017 raasde orkaan Irma door het Caribisch gebied en richtte een grote ravage aan, waaronder op het Lees verder »

BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie Expert

22 januari 2018

Nederland verduurzaamt! Dit heeft onder meer als gevolg dat de lat voor de gebouwde omgeving op het gebied van duurzame Lees verder »

Projecten Grebbedijk en Sterke Lekdijk gegund aan LievenseCSO

8 januari 2018

Waterveiligheid is essentieel voor Nederland. Dijken zijn een cruciaal onderdeel in de bescherming van ons land tegen mogelijke overstromingen, en Lees verder »