Home / Projecten / Brouwhuis Grolsch Enschede

Brouwhuis Grolsch

Enschede

In Enschede is het bestaande Brouwhuis van Grolsch herontwikkeld. Het plan maakt onderdeel uit van de ontwikkeling van de wijk Roombeek in Enschede. Het brouwhuis is een markant gebouw met een robuuste uitstraling. De transformatie die het gebouw zal ondergaan, aan de hand van een ontwerp van IAA Architecten, zal het gebouw versterken en een nieuwe entiteit geven. Lievense werkt als hoofdconstructeur aan dit project.

Bijzonder aan het project is bijvoorbeeld de torenkraan, die op de bestaande dakconstructie is geplaatst. Dit is vanwege de beperkte ruimte rondom het gebouw heen en levert bovendien een kostenbesparing op.

Het oude industriële skelet van het gebouw blijft staan en wordt omgebouwd tot een gebouw met een commerciële- en woonfunctie. In het nieuwe brouwhuis komen verschillende functies, zoals exclusieve appartementen, bedrijfsruimten, horeca en winkels. Het materiaalgebruik en de texturen van het nieuwe pand doen recht aan het oorspronkelijke industriële karakter. Het bestaande plan is opgebouwd uit drie bouwdelen, een betoncasco en twee staaldelen. Voor het bestaande deel komt een nieuw bouwdeel. Dit nieuwe deel wordt als volgt opgebouwd: op de begane grond winkels, daarbovenop drie bouwlagen kantoren en daar weer bovenop een opbouw van appartementen. Het nieuwe gedeelte bestaat uit een staalconstructie en betonnen vloeren.