Home / Projecten / Brouwhuis Grolsch Enschede

Brouwhuis Grolsch

Enschede

In Enschede is in de periode van 2010 – 2012 het bestaande Brouwhuis van Grolsch herontwikkeld. Het plan maakte onderdeel uit van de ontwikkeling van de wijk Roombeek in Enschede. Het brouwhuis is een markant gebouw met een robuuste uitstraling. De transformatie die het gebouw onderging, heeft het gebouw versterkt en een nieuwe entiteit gegeven. Lievense werkte als hoofdconstructeur mee aan dit project.

Bijzonder aan het project was de torenkraan die op de bestaande dakconstructie werd geplaatst. Hiervoor werd gekozen vanwege de beperkte ruimte rondom het gebouw. Ook leverde het een aanzienlijke kostenbesparing op.

Het oude industriële skelet van het gebouw is blijven staan en werd omgebouwd tot een gebouw met een commerciële- en woonfunctie. Het vernieuwde brouwhuis omvat verschillende functies, zoals exclusieve appartementen, bedrijfsruimten, horeca en winkels. Het materiaalgebruik en de texturen van het vernieuwde pand doen recht aan het oorspronkelijke industriële karakter.

Het bestaande plan was opgebouwd uit drie bouwdelen: een betoncasco en twee staaldelen. Het nieuwe bouwdeel is voor het bestaande deel gerealiseerd en heeft winkels op de begane grond met daarbovenop drie bouwlagen kantoren en appartementen. Het nieuwe gedeelte bestaat uit een staalconstructie en betonnen vloeren.