Home / Projecten / CSG Het Streek Ede

CSG Het Streek

Ede

De Gemeente Ede heeft in samenwerking met marktpartijen het gebied Zandlaan en omgeving ontwikkeld. In deze ontwikkeling is ruimte gemaakt voor de realisatie van de nieuwbouw voor Christelijke Scholengemeenschap Het Streek. Naast het schoolgebouw is ook een sportaccommodatie gerealiseerd, die aansluit bij de nieuw aan te leggen sportvelden. Lievense werkte als hoofdconstructeur aan dit project.

Het schoolgebouw omvat ruim 10.000 m², verdeeld over drie bouwlagen. Twee ten opzichte van elkaar gespiegelde lesgebouwen worden gescheiden door een groot atrium met entreegebied, een theatervoorziening en algemene ruimten op de verdiepingen. Het noordelijk gelegen lesgebouw wordt grotendeels onderkelderd om ruimte te bieden aan de fietsenstalling. Het zuidelijk gelegen lesgebouw heeft een verlaagde begane grondvloer om extra hoogte te realiseren in de praktijklokalen. Alle bouwdelen worden op avegaarpalen gefundeerd. De lesvleugels hebben een kolommenstructuur met paddenstoelvloeren voor optimale indelingsvrijheid van de units. Het atriumdeel is deels voorzien van de dezelfde constructieve basis, echter bij het theater worden de kanaalplaat- vloeren van de verdiepingen opgehangen aan een verdiepingshoge stalen spantconstructie. De spantconstructie blijft duidelijk in het interieur zichtbaar.

Los van het schoolgebouw wordt ook een sportaccommodatie gerealiseerd. De sportzaal is deelbaar in drie gymzalen met elk een eigen toestellenberging. Uiteraard mogen de was- en kleedruimten niet ontbreken. De constructie is traditioneel met een in het werk gestorte fundering en begane grondvloer. De opbouw met een staal- constructie. Extra aandacht is besteed aan voldoende ventilatie voor een frisse school, er zijn energiebeperkende maatregelen genomen, er zal een WKO-installatie worden toegepast en hemelwater wordt retour geïnfiltreerd in de bodem.