Home / Projecten / CSG Het Streek Ede

CSG Het Streek

Ede

Gemeente Ede heeft in samenwerking met marktpartijen het gebied Zandlaan en omgeving ontwikkeld. In deze ontwikkeling is ruimte gemaakt voor de realisatie van de nieuwbouw voor Christelijke Scholengemeenschap Het Streek. Naast het schoolgebouw is ook een sportaccommodatie gerealiseerd die aansluit nieuwe sportvelden. Lievense werkte als hoofdconstructeur aan dit project.

Het schoolgebouw omvat ruim 10.000 m², verdeeld over drie bouwlagen. Twee ten opzichte van elkaar gespiegelde lesgebouwen worden gescheiden door een groot atrium met entreegebied, een theatervoorziening en algemene ruimten op de verdiepingen. Het noordelijk gelegen lesgebouw is grotendeels onderkelderd om ruimte te bieden aan de fietsenstalling. Het zuidelijk gelegen lesgebouw heeft een verlaagde begane grondvloer om extra hoogte te realiseren in de praktijklokalen. Alle bouwdelen zijn op avegaarpalen gefundeerd. De lesvleugels hebben een kolommenstructuur met paddenstoelvloeren voor optimale indelingsvrijheid van de units. Het atriumdeel is deels voorzien van dezelfde constructieve basis, echter bij het theater worden de kanaalplaatvloeren van de verdiepingen opgehangen aan een verdiepingshoge stalen spantconstructie. De spantconstructie is zichtbaar duidelijk in het interieur.

Los van het schoolgebouw is ook een sportaccommodatie gerealiseerd. De sportzaal is deelbaar in drie gymzalen met elk een eigen toestellenberging. Uiteraard zijn er ook wasruimten en kleedruimten. De constructie is traditioneel met een in het werk gestorte fundering en begane grondvloer. De opbouw met een staalconstructie.

Extra aandacht is besteed aan voldoende ventilatie voor een frisse school, er zijn energiebeperkende maatregelen genomen, er is een WKO-installatie toegepast en hemelwater wordt retour geïnfiltreerd in de bodem.