Home / Projecten / Decos hoofdkantoor Noordwijk

Decos

Noordwijk

Bijzonder aan het ontwerp van het ambitieuze en futuristische nieuwe hoofdkantoor van IT-onderneming Decos Technology Group is de staalconstructie. Het door Inbo Architecten ontworpen gebouw lijkt meer op een ingeslagen meteoriet dan een kantoor. Lievense werkt als hoofdconstructeur mee aan dit project.

De bijzondere gevels vormden een uitdaging. Het ontworpen gebouw heeft namelijk gevels die vlak zijn, maar niet haaks aansluiten. Door te werken met 3D tekenprogramma Revit werd het een haalbaar project. De stabiliteit ontleent het gebouw niet aan de gevels, maar aan een betonnen kern in het gebouw. Voor de gevels werd een zelfdragende staalconstructie ontworpen die horizontaal steunt op de vloeren.

Een dergelijke futuristische vorm is mogelijk doordat Decos Technology Group volledig werkt via het Nieuwe Werken principe. Alle administratie is digitaal, waardoor geen kasten en opslagruimtes benodigd zijn. Het nieuwe pand is in alle opzichten een beeldbepalend icoon op het SpaceBusinesspark in Noordwijk.