Home / Projecten / Decos Noordwijk

Decos

Noordwijk

Bijzonder aan het ontwerp voor het ambitieuze en futuristische nieuwe hoofdkantoor van IT-onderneming Decos Technology Group is de staalconstructie. Het door Inbo Architecten ontworpen gebouw lijkt meer op een ingeslagen meteoriet dan een kantoor. Lievense was hoofdconstructeur van dit project.

De bijzondere gevels vormden voor zowel Lievense als Inbo een uitdaging. Door te werken met het 3D tekenprogramma Revit is dit een haalbaar project geworden. Het gebouw dat ontwerpen is, heeft namelijk gevels die vlak zijn maar niet haaks aansluiten. Op het 3D model is dit ook goed te zien. De stabiliteit ontleent het gebouw nu niet aan z’n gevels, maar aan een betonnen kern in het gebouw. Voor de gevels is een zelfdragende staalconstructie ontworpen, die horizontaal steunt op de vloeren.

Deze futuristische vorm is mogelijk doordat Decos volledig via het ‘nieuwe werken’ werkt: alle administratie is volledig digitaal, waardoor er geen kasten en opslagruimtes nodig zijn. Het nieuwe pand is in alle opzichten een beeldbepalend icoon op het SpaceBusinesspark in Noordwijk.