Home / Projecten / Design Contest Olympische Spelen 2028

Design Contest Olympische Spelen 2028

Nederland

Eind 2009 heeft Lievense onder haar eigen medewerkers in Nederland een ontwerpwedstrijd uitgeschreven, genaamd de Design Contest 2010. De opdracht luidde als volgt: Ontwerp een drijvende stad voor circa 10.000 inwoners. Onderdeel van de opdracht is het ontwerpen van een Olympisch Stadion voor deze stad. Dit valt onder het planologische gedeelte ‘recreëren’. Dit stadion moet plaats bieden aan 60.000 toeschouwers, maar moet kunnen worden uitgebreid tot een capaciteit van 90.000 zitplaatsen.

Reden voor deze contest?
Het is een feit dat Nederland steeds voller wordt. Vooral in de Randstad komen de bebouwde gebieden steeds dichter bij elkaar te liggen. Er wordt al langer gespeculeerd om dan maar te gaan bouwen op het water. Aangezien water bij Nederland past (al eeuwen heeft de Nederlandse bevolking een haatliefde verhouding met het water) en er op zich genoeg ruimte is op het water, hebben wij bij Lievense gekozen om onze mensen een heuse stad te laten ontwerpen die drijft op het water.

Het winnende ontwerp was een drijvend Olympisch dorp in de vorm van de Olympische ringen, met het stadion dat zich bevindt in de Olympische vlam en om de stad heen bevinden zich appartementen als een lauwerkrans.