Home / Projecten / Early Enabling Works Schiphol

Early Enabling Works Schiphol

Amsterdam / Haarlemmermeer

Op Amsterdam Airport Schiphol wordt de realisatie van een nieuwe terminal voorbereid. Lievense | WSP werkt in opdracht van Heijmans Utiliteit mee aan dit luchthavenproject.

BC-link

Om de bouw van de terminal mogelijk te maken, wordt de bestaande corridor tussen de B-pier en C-pier gesloopt. Beide pieren zijn nog in gebruik en een verbinding ertussen is en blijft noodzakelijk. Daarom wordt een nieuwe, tijdelijke verbinding gerealiseerd tussen de twee pieren: de BC-link.

Het ontwerp van de BC-link is van ontwerpteam KLAIR, een samenwerking tussen KAAN architecten, ABT, Estudio Lamela en Ineco. De tijdelijke verbinding is 275 meter lang en wordt uitgevoerd als een brug. Hiervoor is gekozen omdat zich op de nieuwe locatie enkele verkeersroutes bevinden.

De BC-link is op de luchthaven gesitueerd achter de douane (airside). De opbouw van de tijdelijke verbinding is uitgevoerd vóór de douane (landside) in acht modules, elk 36 meter lang met een gewicht van ongeveer 250 ton. Op landside zijn deze modules zoveel als mogelijk afgebouwd. Daarna zijn ze met speciaal nachtelijk transport vervoerd naar de definitieve locatie en op de fundatie geplaatst.

Bekijk hier de video van de plaatsing van de modules.

Onze werkzaamheden

Lievense | WSP ondersteunt Heijmans Utiliteit als hoofdconstructeur tijdens de uitvoering. Naast het controleren en coördineren van alle onderaannemers, dragen wij zorg voor noodzakelijke inspecties en aanpassingen ten behoeve van de aansluiting op de bestaande B- en C-pier. Onze experts hebben een validatie- en verificatieplan opgesteld om de kwaliteit te waarborgen. Met behulp van het plan worden validatie- en verificatierapporten op juiste wijze opgesteld.

Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor de uitwerking van aanpassingen aan de bagagehal en betrokken bij het opstellen van sloopplannen voor de bestaande BC-corridor. Ook leveren we een bijdrage op gebied van asbestinventarisatie chroom-6 problematiek.