Home / Projecten / Elektrische snellaadstations Fastned

Elektrische snellaadstations

Nederland en Duitsland

De komst van de elektrische auto stelde de consument voor een lastig feit: de actieradius is nog beperkt en onderweg ‘elektriciteit tanken’ kon enkele jaren geleden nog niet. Het Nederlandse bedrijf Fastned maakte een einde aan deze discussie door een snellaadstation te ontwerpen langs de snelweg. Fastned bouwt aan een Europees netwerk van deze stations voor elektrische auto’s. Hier kun je snel je auto opladen en je weg weer vervolgen.

Inmiddels is Fastned in Nederland op weg naar een landelijke dekking met enkele tientallen oplaadstations bij verzorgingsplaatsen langs de snelwegen. Het doel van Fastned is om een complete Europese dekking te hebben. De reeds gebouwde locaties van de stations zijn via deze link te zien.

Nieuw stationontwerp

Lievense verzorgde voor Fastned het constructief ontwerp van de constructie en funderingsadvies voor enkele tientallen locaties in Nederland en Duitsland. De verschillende varianten zijn door Lievense doorgerekend en uitgewerkt, zodat voor iedere locatie de juiste keuze kan worden gemaakt voor de constructie en fundering van het oplaadstation.

Sinds 2018 is het nieuwste stationontwerp van Fastned langs de snelweg te bewonderen. Deze stations hebben de vorm van een paraplu en zijn geschikt voor hogere voertuigen. Fastned sorteert hier onder andere voor op de komst van elektrische bussen.

Lievense heeft het constructief ontwerp verzorgd met de bijbehorende statische berekeningen voor de toepassing in Nederland en Duitsland. Het betreft de gelamineerde houten en stalen constructieonderdelen boven de grond én de betonconstructies onder het maaiveld.