Home / Projecten / Gevlebrug Amsterdam

Gevlebrug Amsterdam

Houthaven

De Gevlebrug in Amsterdam verbindt de Pontsteiger met het Karlskrona-eiland. De naam van de brug is ontleend aan de Zweedse haven Gävle. Het ontwerp van deze nieuwe vaste brug is gebaseerd op de voormalige Brug 276 over de Oostertoegang (Piet Kramer, 1930). De hefbrug, heftorens en een groot aantal dekstenen zijn bewaard gebleven, gerestaureerd en vervolgens geïntegreerd in het ontwerp van de Gevlebrug.

Werkzaamheden

Lievense | WSP heeft voor Gebr. Beentjes Grond-, Weg- en Waterbouw het uitvoeringsontwerp (UO) van de landhoofden, pijlers, balustradewanden, stootplaten, kademuur (betonwerk) en het brugwachtershuisje (betonwerk) uitgewerkt. Wij hebben inmiddels jarenlange ervaring en ruime kennis opgebouwd op gebied van uitvoeringsengineering aangaande bruggen.

Voor de bouw van de aanbruggen en het inrijden van de stalen hefbrug is een klein deel van de Houthaven tijdelijk gedempt. Hierdoor kon het overgrote deel van de brug in den droge en op locatie gebouwd worden. Voor de balustradewanden was dit een groot voordeel, aangezien de overspanning al gauw 22 meter is voor het langste element.

Verplaatsing brugonderdelen

Het stalen dek is met behulp van Self Propelled Modular Transporters (SPMT’s) ingereden nadat de aanbruggen reeds gemaakt waren. Hierdoor was er slechts enkele centimeters aan weerszijden van het stalen dek beschikbaar om de brug tussen de frontwanden van de pijlers te manoeuvreren. Een secuur werk, zowel in de engineering als tijdens de uitvoering.

Zie ook: livestream bouw Gevlebrug

Andere infrawerken in de Houthaven waaraan Lievense | WSP een bijdrage heeft geleverd, zijn de projecten Spaarndammertunnel en 13 Vaste Bruggen.