Home / Projecten / Go Ahead Eagles stadion

Go Ahead Eagles stadion

Deventer

Het stadion De Adelaarshorst van voetbalclub Go Ahead Eagles ligt midden in een woonwijk van Deventer. De oude hoofdtribune bestond uit een staalconstructie, met daarop in het werk gestorte betonnen tribuneelementen die in 1934 gerealiseerd is. Ook de dakspanten van deze tribune stammen uit 1934. Vervanging en renovatie was dus hoog nodig.

Lievense werkte als hoofdconstructeur aan de renovatie van het sfeervolle stadion in Deventer, waarbij zowel een deel van de tribune wordt gerenoveerd en een deel opnieuw wordt gebouwd. De hoofdtribune heeft een nieuwe uitkragende stalen overkapping. De business lounge op de eerste verdieping van de hoofdtribune is met 80 m² uitgebreid. Zowel de kleedkamers als de overige ruimtes op de begane grond zijn compleet gerenoveerd. De tribune achter het doel, de Leo Halle tribune, is gesloopt. Hiervoor in de plaats is een twee maal zo grote tribune gekomen die ongeveer 1300 m² grondoppervlak inneemt. De tribune is opgebouwd uit prefab betonnen liggers met prefab
betonnen tribune-elementen. De dakconstructie is uitgevoerd in stalen vakwerkspanten. Go Ahead Eagles is met haar prachtige, Engels aandoende stadion en ruim 10.000 zitplaatsen klaar voor de toekomst!