Home / Projecten / Hospital Nobo Otrobanda

Hospital Nobo Otrabanda

Curaçao

Op Curaçao wordt een schitterend nieuw ziekenhuis gerealiseerd, Nobo Otrobanda. Het project Hospital Nobo Otrabanda komt voort uit het St. Elisabeth Hospitaal en de nieuwbouw is onderdeel van de transitie naar een nieuwe gezondheidsinstelling. Het ziekenhuis moet een primaire rol gaan vervullen bij het welzijn van de bewoners van het eiland Curaçao.

Het bouwkundig ontwerp is verzorgd door Oeverzaaijer-Lyongo architecten in samenwerking met EGM architecten. Via een openbare aanbesteding is dit project als DBM-contract (Design, Build and Maintain) verworven door een consortium onder leiding van Ballast Nedam. Lievense is vervolgens aangesteld om de detailengineering en prefab engineering te verzorgen voor de aannemer. Het Definitief Ontwerp is geheel in BIM (Revit) uitgewerkt. Op basis van het bestaande ontwerp heeft Lievense een aantal optimalisaties doorgevoerd en ook een deel van de uitwerking van de constructie overgenomen. Bijvoorbeeld voor het ontwerp van de staalconstructie en het in het werk gestorte beton.

Het project wordt in Curaçao gerealiseerd wat consequenties heeft voor de wijze waarop de constructie ontworpen kan worden. De beschikbaarheid van producten op het eiland is beperkt en dat betekent dat geprefabriceerde onderdelen overwegend per schip aangevoerd moeten worden. Ondanks het gegeven dat op Curaçao gebouwd wordt, kan voor het onderdeel gevels toch het voordeel van prefab bouwen benut worden. De prefab elementen worden op site gemaakt op uit Nederland aangevoerde triltafels.

Meer informatie over het project vind je op de website van EGM.