Home / Projecten / Keersluis Limmel

Keersluis

Limmel

De schutsluis bij Limmel maakt onderdeel uit van de Maasroute. De ongeveer 80 jaar oude schutsluis was aan vervanging toe. Onder meer omdat grotere binnenvaartschepen niet door de sluis pasten.

Lievense werkte in opdracht van aannemer Besix aan de engineering van de nieuwe keersluis en bijbehorende brug en kanjelduiker. Daarnaast was Lievense ook verantwoordelijk voor het tenderontwerp. In deze fase zijn diverse varianten gemaakt van het totale project, maar ook van de subonderdelen.

Werkzaamheden

De werkzaamheden omvatten het definitief (DO) en uitvoeringsgereed (UO) ontwerp van de keersluis, kanjelduiker en onderbouw van de brug. Diverse zaken kwamen hierbij kijken, zoals het ontwerp van de bodembescherming, betonconstructie, bouwkuipen en primaire waterkering.

De brug, die direct naast de keersluis is gesitueerd, heeft een overspanning van 80 meter. De keersluis zelf is 50 meter breed en overspant daarmee het totale kanaal. Het verval van de sluis is ongeveer 3,5 meter.

Grote uitdaging

Het project kende twee belangrijke uitdagingen. Ten eerste moest de oude keersluis volledig functioneel blijven tijdens de bouw van de brug en nieuwe keersluis. Er waren slechts een aantal korte buitendienststellingen. Daarnaast was er de integraliteit van het project en de beperkte ruimte in de omgeving die een uitdaging vormden. De brug kwam bijvoorbeeld direct naast het hoofd van de keersluis te liggen.

Keersluis Limmel is het eerste waterbouwproject dat met een Design, Build, Finance and Maintain-contract (DBFM) werd gerealiseerd. Bouwbedrijf Besix was, met mede-investeerder Rebel, verantwoordelijk voor zowel het ontwerp en de bouw van de keersluis, als voor de voorfinanciering en dertig jaar onderhoud ervan.

Kijk voor meer informatie over keersluis Limmel onderstaande film van Rijkswaterstaat.