Home / Projecten / Luxe woning en kookstudio

Luxe woning en kookstudio

Vught

Lievense | WSP heeft als hoofdconstructeur meegewerkt aan de realisatie van een uniek luxe woonhuis en kookstudio. Het ontwerp is een eigentijdse interpretatie van de lokale traditionele hoeve en is opgenomen in het landschap. De lagere gebouwen zijn ontworpen als een schuur en de gebouwen zijn als een ensemble op het erf geplaatst.

Houtconstructie

De woning is grotendeels opgebouwd uit kruislaaghout (CLT). De CLT-elementen zijn uitgevoerd met een dikte van 160 of 180 mm. Tussen de twee woondelen bevindt zich een corridor. Deze is geïntegreerd in het landschap. Hierdoor lijkt het alsof de woongebouwen los van elkaar staan. Alle onderdelen die met aarde in aanraking komen of ondergronds zijn, zijn ontworpen in beton of kalkzandsteen. De kookstudio is ontworpen als schuur en is opgebouwd uit kalkzandsteenwanden met stalen spanten en geïsoleerde dakplaten.

Onze werkzaamheden

Lievense | WSP heeft de eerste schetsen gemaakt. Het voorlopig ontwerp is vervolgens verder uitgewerkt ten behoeve van de bouwvergunning. In de uitvoeringsfase werd de constructieve samenhang gewaarborgd. Ook werd in deze fase de fundatie en de betonconstructie (in het werk gestort) uitgewerkt.

Beeld: Ossip van Duivenbode