Home / Projecten / Natuurbrug Asselsche Heide

Natuurbrug Asselsche Heide

Veluwe

De Veluwe is een beschermd natuurgebied (Natura 2000) in de provincie Gelderland. Er leeft een zeer grote verscheidenheid aan diersoorten. Bijvoorbeeld edelherten, wilde zwijnen, vossen, reeën, dassen, vogels, reptielen en insecten. De Veluwe wordt doorkruist door een spoor tussen Apeldoorn en Amersfoort, dwars door de Asselsche Heide. Dit spoor vormt voor dieren een barrière om vrij en veilig te kunnen voortbewegen en leven binnen het grote natuurgebied. Daarom realiseert ProRail een natuurbrug over het spoor, nabij het iets zuidelijker gelegen ecoduct ‘Hoog Buurlo’ over de snelweg A1. Zo kunnen de dieren op veilige wijze het spoor passeren en wordt het natuurgebied weer aan elkaar verbonden.

ProRail erkend

In opdracht van Dura Vermeer werkt Lievense mee aan de bouw van de natuurbrug op de Asselsche Heide. Wij zijn ProRail erkend en hebben ruime kennis van en ervaring met de realisatie van ecoducten en natuurbruggen. Lievense was verantwoordelijk voor het definitief ontwerp (DO) en uitvoeringsontwerp (UO) van de natuurbrug als geheel. De werkzaamheden die wij hebben uitgevoerd, zijn het maken van een uitgangspuntennota, het verzorgen van geotechnisch advies, constructieve engineering en borging van de integraliteit van de diverse technische ontwerpwerkzaamheden. Tevens is in het definitieve ontwerp ook de inrichting van de locatie uitgewerkt met betrekking tot de vlucht-en onderhoudspoorten, taludtrappen, faunageleiding (wildrasters, hekwerken), waterhuishouding met eco-poelen en hekwerken op de natuurbrug.

De experts van Lievense die aan dit project verbonden zijn, voelen allen een grote betrokkenheid bij het project. Ze zijn sterk in slim ontwerpen, samenwerken en met open vizier een project aanvliegen.