Home / Projecten / Nieuw Argentinië Amsterdam

Nieuw Argentinië

Amsterdam

In Amsterdam aan de Oostelijke Handelskade werd gebouwd aan een nieuw woon- en werkgebouw, Argentinië. Dit trendy gebouw biedt plaats aan sociale huurwoningen en vrije sector appartementen. Op de begane grond tot en met de vierde verdieping zijn 93 appartementen voor de sociale bouw gerealiseerd. Vanaf de vijfde tot en met de tiende verdieping zijn 66 appartementen voor de vrije sector gerealiseerd.

Lievens werkte als hoofdconstructeur mee aan dit project. Daarnaast waren wij verantwoordelijk voor de bouwplantoetsing en het brandveiligheidsadvies, en ook voor het bouwbesluit, het geluidsadvies en de EPC berekeningen.

BIM

Het project werd in een volledige BIM en LEAN samenwerking uitgewerkt. Tijdens het ontwerpproces werden de belangrijkste onderleveranciers betrokken waarbij “bindende” afspraken werden gemaakt over de materialisatie, detaillering en uitvoeringsmethodiek. Via een ketensamenwerking werden in korte tijd details en alle voortkomende zaken uitgewerkt in een 3D model, waarbij de onderdelen van de projectpartners werden geïntegreerd in één model.