Home / Projecten / Nieuw Argentinië Amsterdam

Nieuw Argentinië

Amsterdam

In Amsterdam aan de Oostelijke Handelskade wordt gebouwd aan een nieuw woon- en werkgebouw, Argentinië. Dit trendy gebouw biedt straks plaats aan sociale huurwoninngen en vrije sector appartementen.

Het project wordt in een volledige BIM en LEAN samenwerking uitgewerkt. Tijdens het ontwerpproces zijn de belangrijkste onderleveranciers betrokken waarbij “bindende” afspraken over de materialisatie, detaillering en uitvoeringsmethodiek. Middels een ketensamenwerking traject is er in korte tijd details en alle voortkomende zaken uitgewerkt in een 3d-model, waarbij de onderdelen van de projectpartners worden geïntegreerd in één model.

Op de begane grond tot en met de vierde verdieping worden 93 appartementen voor de sociale bouw gerealiseerd, vanaf de vijfde tot en met de tiende verdieping worden 66 appartementen voor de vrije sector gerealiseerd. Bouwadvies is hoofdconstructeur van dit project. Daarnaast verzorgt de afdeling Bouwkunde de bouwplantoetsing en brandveiligheidadvies, maar ook bouwbesluit, geluidsadvies en EPC berekeningen.