Home / Projecten / Nieuwbouw Hanos Delft

Nieuwbouw Hanos

Delft

Voor Hanos werd een bedrijfsgebouw gerealiseerd met een totaal vloeroppervlak van ongeveer 32.000 m2. In opdracht van Heembouw Roelofarendsveen was Lievense als hoofdconstructeur betrokken bij de realisatie van dit project.

Inrichting bedrijfsgebouw

Het grootste deel van het gebouw is ingenomen door de winkelruimte van zo’n 135 x 135 meter. Deze ruimte is ongeveer 9 meter hoog en voorzien van een 9.000 m. grote verdiepingvloer op 5 meter boven peil. De verdiepingvloer wordt ontsloten door 2 stuks tapis roulant en verschillende trappenhuizen. Op de verdiepingvloer is zowel winkelruimte als kantoorruimte ingericht. Ook is er een bedrijfskantine met dakterras gerealiseerd.

Het pand omvat een zelfbedieningsmagazijn, bulkmagazijn, emballage, expeditie, vrieshal, parkeerdek en een klein kantoor. Naast het gebouw zijn een hellingbaan, laaddocks en een ruimte waar een sprinklertank is gepositioneerd. Voor de entree is een parkeerdek ontworpen waarop en waaronder geparkeerd kan worden.

Verloop proces

Vanaf de ontwikkelingsfase kwam in nauwe samenwerking met aannemer Heembouw en architectenbureau Habeon het ontwerp tot stand. De ontwerpwerkzaamheden begonnen in het 4e kwartaal van 2013. Het duurde tot eind 2014 om het ontwerp aan te passen en de bouwaanvraag te kunnen indienen. In januari 2015 werd gestart met de uitvoeringsengineering. Alle hoofdberekeningen voor de staal- en betonconstructies moesten in zeer korte tijd gemaakt worden, omdat ook toeleverende bedrijven deze nodig hadden voor de verdere detailengineering.

3D model staal- en betonconstructie

Van de staalconstructies heeft Lievense het 3D-model gemaakt. Dit model is door de staalleverancier overgenomen voor het maken van de productietekeningen en detaillering van de verbindingen. Ook van de betonconstructies heeft Lievens het 3D-model verzorgd en vervolgens uitgewerkt tot uitvoeringsniveau. Daarnaast hebben wij alle wapeningsberekeningen en wapeningstekeningen vervaardigd. De prefab betonnen onderdelen voor de docks zijn eveneens door ons uitgewerkt, in opdracht van de betonbouwer.