Home / Projecten / Nieuwbouw Hanos Delft

Nieuwbouw Hanos

Delft

Voor Hanos is een bedrijfsgebouw gerealiseerd met een totaal vloeroppervlak van ca. 32.000m2. Het grootste deel van het gebouw is ingenomen door de winkelruimte van ca. 135 x 135 meter. Deze ruimte is ca. 9 meter hoog en voorzien van een ca. 9.000 m. grote verdiepingvloer op ca. 5 meter boven peil. De verdiepingvloer wordt ontsloten door 2 stuks tapis roulant en verschillende trappenhuizen. Op de verdiepingvloer is zowel winkelruimte als kantoorruimte ingericht. Tevens is er een bedrijfskantine met dakterras gerealiseerd. Het pand omvat een zelfbedieningsmagazijn, bulkmagazijn, emballage, expeditie, vrieshal, parkeerdek en een klein kantoor. Naast het gebouw zijn tevens een hellingbaan, laaddocks en een ruimte waar een sprinklertank is gepositioneerd. Voor de entree is een parkeerdek ontworpen waarop en onder geparkeerd kan worden.

In opdracht van Heembouw Roelofarendsveen was Lievense als hoofdconstructeur betrokken bij de realisatie van dit project. Vanaf de ontwikkelingsfase is in nauwe samenwerking met turnkey aannemer Heembouw en architectenbureau Habeon het ontwerp van het project tot stand gekomen. De ontwerpwerkzaamheden zijn begonnen in het 4e kwartaal van 2013. Het heeft uiteindelijk tot eind 2014 geduurd om het ontwerp aan te passen aan de klantwensen en uiteindelijk de bouwaanvraag in te kunnen dienen. De bouwaanvraag is gedaan op basis van een definitief ontwerp.

Vanaf januari 2015 is gas gegeven voor de uitvoeringsengineering. Alle hoofdberekeningen voor de staal- en betonconstructies moesten in zeer korte tijd gemaakt worden, omdat ook de toeleverende bedrijven deze nodig hadden voor de verdere detailengineering.

Van de staalconstructies heeft Lievense het 3D-model gemaakt, dat door de staalleverancier is overgenomen voor het maken van de productietekeningen en detaillering van de verbindingen.

Van de betonconstructies hebben wij eveneens het 3D-model gemaakt en vervolgens uitgewerkt tot uitvoeringsniveau. Wij hebben alle wapeningberekeningen en tekeningen vervaardigd. De prefab betonnen onderdelen voor de docks zijn eveneens door ons uitgewerkt (Simon van Veen en Mark Bloos) in opdracht van de betonbouwer.