Home / Projecten / Nieuwbouw kantoor AQ Group

Nieuwbouw kantoor AQ Group

Utrecht

AQ Group verzorgt onderhoudsactiviteiten aan klimaat- en drinkwatersystemen. Vanwege de groei van het bedrijf bouwt AQ Group een nieuw en duurzaam bedrijfspand. Het bedrijfsgebouw wordt gerealiseerd op de Wetering-Zuid achter The Wall in Utrecht.

Het bedrijfspand zal bestaan uit een kantoor, magazijn en technische werkplaats. Het kantoor krijgt drie bouwlagen op palen. Op het dak komen zonnepanelen. Daarnaast komt er een stalen hal met een houten entresolvloer op palen en een volledig in het werk gestorte begane grondvloer. In de hal komen gedeeltelijk twee verdiepingen waar kanaalplaatvloeren worden toegepast ten behoeve van de toekomstige uitbreiding van het kantoorgedeelte. Om deze reden worden er ook twee brandscheidingen aangebracht.

Lievense is verantwoordelijk voor het constructieadvies van het duurzame bedrijfspand. Gedurende de eerste fase van het bouwproject hebben we advies gegeven over de maakbaarheid en haalbaarheid van het ontwerp. We hebben hierbij gekeken naar veiligheid, toepasbaarheid, kosten en efficiëntie gedurende het bouwproces.

Meer informatie: website AQ Group
Foto artist impressions: Brand BBA I BBA Architecten