Home / Projecten / Nieuwbouw sorteerbedrijf PreZero Recycling

Nieuwbouw sorteerbedrijf PreZero Recycling

Zwolle (NL) en Evergem (BE)

In samenwerking met Groothuis Bouwgroep heeft Lievense | WSP gewerkt aan de realisatie van een nieuw PMD-afval sorteercentrum van Duitse afvalwerker PreZero Recycling in Zwolle. Het sorteercentrum omvat diverse bouwdelen: een aanleverhal, machinehal, balenopslag, sociaal gebouw en kantoorgebouw.

Engineering & build

Lievense | WSP was in dit project vanaf de beginfase betrokken als constructie adviseur. Met de constructie als uitgangspunt hebben we samen met Groothuis Bouwgroep en andere betrokken bouwpartners het complete proces bepaald voor de realisatie van het sorteercentrum, rekening houdend met het vooraf gestelde eisenpakket.

In slechts 4 maanden tijd is het complete ontwerptraject afgerond. In dit zeer korte tijdsbestek is zowel een maakbaar ontwerp gerealiseerd alsook het totale proces opgezet. Lievense | WSP en Groothuis Bouwgroep zijn hierin geslaagd dankzij een uiterst efficiënte en effectieve aanpak.

Als expert in staalconstructie hebben wij onder meer geadviseerd om in de machinehal een kolomvrije overspanning van 50 meter uit te voeren in staal. Dit heeft geresulteerd in vakwerkspanten van 3,5 meter hoog.

Bouwen in België

Lievense | WSP is door Groothuis Bouwgroep ook gevraagd om mee te werken aan de bouw van een soortgelijk sorteercentrum in Evergem, België. Onze experts hebben ruime ervaring met het meewerken aan bouwprojecten in België en hebben gedegen kennis van de Belgische bouwmethodes. Naast de engineering zijn wij ook verantwoordelijk voor het uitvoeren van controles op de bouwplaats. Naar verwachting wordt het sorteercentrum in Evergem eind 2020 opgeleverd.