Home / Projecten / Olympic Plaza Amsterdam

Olympic Plaza

Amsterdam

Aan de Zuidas in Amsterdam staat het kantoorgebouw Olympic Plaza. Dit gebouw wordt door OVG Projectonwikkeling volledig gerenoveerd, verduurzaamd en uitgebreid. Het bestaande gebouw telt vier bovengrondse bouwlagen en een parkeerkelder. Het gebouw is uitgevoerd middels een betonstructuur, m.u.v. de bovenste bouwlaag. Deze laag heeft een staalconstructie en deze is tijdens de verbouwing verwijderd.

De verbouwing betreft het aanbrengen van twee extra bouwlagen, waardoor het totaal vijf wordt. Bovendien is er een bouwvolume aangebouwd met een oppervlak van 30 m x 36 m. In het bestaande gebouw zijn diverse aanpassingen gedaan in de vorm van o.a. nieuwe vloersparingen en het slopen van de borstweringen.

De constructie kan met recht zeer divers worden genoemd. Zo is de bovenste bouwlaag uitgevoerd middels gelamineerd houten vloerdozen op gelamineerd houten en stalen onderslagbalken en houten kolommen (i.v.m. massabesparing), terwijl de nieuwe bouwlagen op lagere niveaus worden uitgevoerd middels kanaalplaatvloeren met druklaag op een staalconstructie, met gedeeltelijk betongevulde kolommen en prefab betonwanden. In het middengebied worden ook nog diverse houtconstructie aangebracht rondom een enorme vide. Bovendien worden er diverse aanpassingen gedaan in de bestaande constructie, wat op diverse plaatsen leidt tot het aanbrengen van koolstoflijmwapening om bestaande vloeren te versterken.

Klik op onderstaande afbeelding om de 3D beelden van het hele gebouw te bekijken:

Foto’s: Bert Rietberg / JP van Eesteren.