Home / Projecten / Parkeergarage P3 Schiphol

Parkeergarage P3 Schiphol

Amsterdam

Voor een capaciteitsuitbreiding van het parkeren bij Schiphol wordt gebouwd aan een nieuwe parkeergarage op het lang parkeren terrein P3. Het vijflaagse gebouw biedt straks plaats aan ongeveer 2600 auto’s.

Het centraal gelegen atrium vormt een belangrijk oriëntatiepunt voor de bezoekers. De parkeergarage is zo opgezet dat bezoekers gemakkelijk en snel hun weg kunnen vinden. Aan beide kanten van het atrium zit een ‘wokkel’ voor het stijgend en dalend verkeer.

Lievense werkte in opdracht van aannemer Ballast Nedam als hoofdconstructeur en staalconstructeur aan dit project. Daarnaast heeft Lievense betonmengsel advies gegeven en het betonstorten begeleid. De parkeergarage is compleet in BIM uitgewerkt voor zowel de ontwerp- als uitvoeringsfase. Het team dat aan dit project werkte zat op locatie op Schiphol zelf. Ook de medewerkers van Lievense zaten hier minimaal 1 dag in de week. Zo kon er snel en direct overleg plaatsvinden tussen de architect, installateur, aannemer, constructeur en staalleverancier.

Het gebouw is opgebouwd uit een complete staalconstructie, met als verdiepingsvloeren kanaalplaatvloeren 320 met een druklaag. In het midden van het gebouw zit een atrium, waaromheen de stijg- en daalpunten voor de auto’s zijn gesitueerd. Het hoofdtrappenhuis van de garage bevindt zich aan de buitenkant en inwendig bevinden zich nog drie noodtrappenhuizen.

Het gebouw heeft een brandeis van 60 minuten. Door brandadviseur Nieman is een document opgesteld dat de brandontwikkeling op basis is van maximaal vier auto’s die gelijktijdig in brand staan. Omdat het een open garage is (geen dichte gevels) is de hoeveelheid warmte dus minimaal in geval van brand. De staaltemperatuur in het geval van brand loopt dan op tot ongeveer 400 . 500 graden. De stalen liggers van de constructie zijn zo berekend dat ze de spanning bij deze temperatuur op kunnen nemen. Dat betekent dat er geen extra brandwerende voorzieningen nodig zijn in de garage, maar dat de constructie de spanning bij brand gewoon op kan nemen.