Home / Projecten / PostNL sorteer- en distributiecentrum

PostNL sorteer- en distributiecentrum

Waddinxveen

In opdracht van Heembouw Roelofarendsveen is er voor de Pakketservice van TNT Post een nieuw sorteer- en distributiecentrum op Distripark Waddinxveen langs de A12 gerealiseerd. Maandag 6 december 2011 werd het hoogste punt bereikt. Heembouw heeft dit design & build project samen met het eigen architectenbureau, Habeon Architecten, op basis van een functioneel programma van eisen uitgewerkt tot een passend ontwerp. Deze integrale aanpak heeft geresulteerd in een bvo van ruim 6.000 m² en 92 docks.

De duurzaamheid van het pand is een belangrijk aandachtspunt geweest in het ontwerp van het nieuwe sorteer- en distributiecentrum in Waddinxveen. Zo is een universele stramienmaat gevoerd waardoor het gebouw gemakkelijk omgebouwd kan worden en een tweede leven kan krijgen als regulier distributie centrum. Daarnaast zijn alle installaties en materialen ontworpen op onderhoudsverantwoording voor 15 jaar. Een pijler onder de duurzaamheid van het sorteercentrum, de epc-waarde, ligt 20% onder de reguliere in het bouwbesluit gestelde normering.

PostNL heeft naast het nieuwe DC in Waddinxveen nog een groot aantal nieuwe DC’s door heel Nederland laten bouwen. Lievense werkte onder andere aan de nieuwe DC’s in Elst, Den Bosch, Breda, Amersfoort, Son en Breugel, Rotterdam, Kollum, Halfweg en Hoorn.