Home / Projecten / PostNL sorteer- en distributiecentrum

PostNL sorteer- en distributiecentrum

Waddinxveen

In opdracht van Heembouw Roelofarendsveen werd voor de pakketservice van TNT Post een nieuw sorteer- en distributiecentrum op Distripark Waddinxveen langs de A12 gerealiseerd. Maandag 6 december 2011 werd het hoogste punt bereikt. Heembouw had het design & build project samen met het eigen architectenbureau Habeon Architecten uitgewerkt tot een passend ontwerp op basis van een functioneel programma van eisen. Deze integrale aanpak resulteerde in een bvo van ruim 6.000 m² en 92 docks.

Duurzaam ontwerp

De duurzaamheid van het pand was een belangrijk aandachtspunt in het ontwerp. Zo werd een universele stramienmaat gevoerd waardoor het gebouw gemakkelijk omgebouwd kan worden en een tweede leven kan krijgen als regulier distributiecentrum. Daarnaast werden alle installaties en materialen ontworpen op onderhoudsverantwoording voor 15 jaar. Een pijler van de duurzaamheid van het sorteercentrum, de EPC waarde, ligt 20% onder de reguliere gestelde normering in het bouwbesluit.

PostNL heeft, naast het nieuwe distributiecentrum in Waddinxveen, een groot aantal nieuwe distributiecentra door heel Nederland laten bouwen. Lievense werkte onder andere aan nieuwe distributiecentra in de plaatsen Elst, Den Bosch, Breda, Amersfoort, Son en Breugel, Rotterdam, Kollum, Halfweg en Hoorn.