Home / Projecten / Renovatie en uitbreiding Paleis Het Loo

Renovatie en uitbreiding Paleis Het Loo

Apeldoorn

Museum Paleis Het Loo behoort tot de meest populaire musea van Nederland. Door veranderende behoeften en wensen en noodzakelijk onderhoud is het tijd voor vernieuwing, verbouwing en verbetering. Het voormalig Koninklijk Paleis in Apeldoorn gaat in 2018 drie jaar lang gedeeltelijk dicht voor een indrukwekkende verbouwingsoperatie, waarbij de kracht en schoonheid van het paleis intact blijven.

Voor de ingrijpende renovatie en uitbreiding heeft het paleis zich omringd met specialisten en adviseurs. In de plannen voor het vernieuwde Paleis Het Loo is veel aandacht voor duurzaamheid. De plannen zijn in BIM ontworpen. De opdrachtgever en het projectteam hebben de ambitie om het BREEAM-certificaat Excellent te behalen.

Tijdens de renovatie en uitbreiding is Paleis Het Loo in de jaren 2018-2020 ‘Anders Open’. Het hoofdgebouw is weliswaar gesloten, maar de tuinen, stallen en restaurants zijn geopend van april tot en met september en in de kerstperiode. In deze maanden is er een bijzondere programmering. Zo kunnen bezoekers vanaf het paleisdak de bouw van het nieuwe museumdeel volgen. “Door bezoekers op deze manier bij de bouw van het nieuwe museumdeel te betrekken, creëren we een extra meerwaarde. Het biedt een zeer uniek en bijzonder kijkje in een groots bouwproject”, vertelt Eddy van Caulil, manager multidisciplinaire projecten.

In 2021 is het vernieuwde, verbouwde en verbeterde paleis klaar. De bezoeker wacht een warm welkom in een vorstelijke entree. Het Huis van Oranje en het Juniorpaleis bieden aansprekende presentaties, de paleisvertrekken zijn volledig heringericht en in de ruimte voor tijdelijke tentoonstellingen is de eerste grote expositie te zien. De tuinen, stallen en het paleis vormen opnieuw een prachtig en logisch geheel.

Brochure Paleis Het Loo