Home / Projecten / Revitalisering IJsbaan Thialf

Revitalisering IJsbaan Thialf

Heerenveen

Nadat bekend werd dat Thialf niet in aanmerking zou komen voor nieuwbouw, is toch besloten tot de revitalisering van het bestaande schaatsstation. Onderdeel van het plan was de realisatie van een nieuwe schaatsbaan, inclusief de vernieuwing van alle installaties in de hal. Ook zijn er topsporttrainingsfaciliteiten in de bestaande hal gerealiseerd, terwijl alle ruimtes zicht hebben gekregen op de ijsbaan, ‘waardoor de topsport nog meer centraal staat’.

Alles wat wordt vernieuwen aan Thialf is toekomstbestendig. Dat vraagt om een integrale bouwkundige – en installatietechnische benadering. Hierbij is gekozen voor een opzet waarbij de onderdelen elkaar maximaal versterken: een gebouw met de nodige flexibiliteit dat schaatservaring en -beleving optimaal faciliteert, een centraal installatieconcept met slimme bouwkundige – en installatietechnische zonering, modulaire opzet, duurzaam en (grotendeels) zelfvoorzienend energieconcept.
Het hoofdgebouw wordt gevormd door de 400 meter baan. Deze is in 1986 gebouwd en het ontwerp gold destijds als zeer vooruitstrevend en de de constructie blonk uit in minimalistisch materiaalgebruik.

De 400 meter baan is een gebouw met een grote ijsvloer die is omgeven door een tribune en verdiepingsvloer met over het geheel een dak. Aronsohn heeft in bouwteamverband met Heddes het winnende ontwerp tijdens de aanbesteding gepresenteerd. Lievense is door Hutten Metaal ingeschakeld voor de staalconstructie.

Lievense was in deze rol verantwoordelijk voor het berekenen van de staaldetailaansluitingen en het onderzoeken of optimaliseringen mogelijk zijn in het ontwerp van de staalconstructie. Tijdens het proces is er nog bijgekomen het maken van het montageplan van de staalconstructie en van de kanaalplaatvloeren. Onder grote tijdsdruk zijn de optimalisaties berekend en ingediend, waarmee voor de opdrachtgever in de orde van een ton aan kosten is bespaard. Grootste aanpassing was het omzetten van ruimtelijke spanten naar vlakke 2D-spanten waar de staalbouwer een veel eenvoudiger fabricage- en transportproces mee had.