Home / Projecten / Scheldebad Temse België

Scheldebad

Temse, België

Net buiten het centrum van Temse, ligt in het Scheldepark zwembad Scheldebad. Het zwembad is gebouwd in de jaren zestig. Omdat het gebouw in een slechte staat verkeerde, werd besloten het gebouw te slopen en vervangen door een nieuw zwembad met daarbij beperkte horeca.

Het betrof een Design, Build, Finance, Maintain en Operate project (DBMFO). Lievense heeft in opdracht van Slangen + Koenis Architecten de engineering voor het palenplan, het in het werk te storten betondeel, de staalconstructie van de bovenbouw en het controle van de door derden aan te leveren stukken verzorgd. Daarnaast hebben we voor MultiBouwSystemen (MBS) uit Soest de prefab bad- en kelderwanden uitgewerkt.

De planning voor het uitwerken van het prefab werd ook verzorgd door Lievense. De tijd hiervoor was erg kort en vormde daarmee een grote uitdaging. Daarnaast hebben de detaillering van de houten Lignatur dakplaten met de staalconstructie en de grote dakoverstekken de nodige inventiviteit van ons gevraagd.

Prefab uitvoering

Oorspronkelijk was voor dit project het zwembad ontworpen in RVS. Uiteindelijk heeft men in verband met de factoren prijs en bouwsnelheid toch gekozen voor een prefab uitvoering. Zowel Lievense als Slangen + Koenis hebben ruime ervaring met prefab zwembaden. Dankzij de flexibele constructiewijze en modulaire opbouw kan het zwemcomplex in de toekomst indien gewenst eenvoudig worden uitgebreid met horeca en een doelgroepen- en recreatiezaal.