Home / Projecten / Sportcomplex Hogekwartier / Amerena

Sportcomplex Hogekwartier / Amerena

Amersfoort

Amersfoort heeft een nieuw sportcomplex in het Hogekwartier. Het complex heet Amerena en de sporthal en het zwembad voldoen aan de eisen voor topsport. Daardoor zijn ook evenementen en trainingen op niveau mogelijk. Het sportcomplex vervangt sporthal Schuilenburg, het Sportfondsenbad en het zwembad in Liendert.

Het project betrof de nieuwbouw van een multifunctioneel sportcomplex voorzien van een kelder voor parkeren en ruimtes voor installatietechniek, doelgroepenbad, sportbad, wedstrijdbad, horeca, kleedruimten, sporthal, toestelbergingen, kleedruimten, verenigingsruimten en tribunes.

Constructie

De kelder is gevormd door een in het werk gestorte betonvloer met betonnen wanden. De beganegrondvloer is opgebouwd uit een kanaalplaatvloer met druklaag en afwerking. Rondom de zwembaden zijn de perrons uitgevoerd in een breedplaatvloer. De vloeren zijn opgelegd op stalen liggers, betonwanden en betonnen kolommen. De eerste en tweede verdieping van het sportcomplex zijn opgebouwd uit kanaalplaatvloeren op een geschoorde staalconstructie. Smalle vloerstroken en veelhoekige vloeren zijn uitgevoerd in een breedplaatvloer. Het dak is opgebouwd uit een staalconstructie met geïsoleerde stalen dakplaat.