Home / Projecten / Thermische reinigingsinstallatie REKO B.V.

Thermische reinigingsinstallatie REKO B.V.

Rotterdams havengebied

Recycling Kombinatie REKO B.V., gesitueerd in het Rotterdams havengebied, is een producent van zand, grind en vulstoffen vervaardigd uit minerale reststoffen. Het bedrijf heeft – in samenwerking met enkele leveranciers van proces technische apparatuur – een eigen en innovatief proces ontwikkeld specifiek bestemd voor de thermische reiniging van deze minerale reststoffen.

Nieuwe installatie

In 2006 werd een eerste thermische reinigingsinstallatie in bedrijf genomen. Deze verwerkt jaarlijks 600.000 ton minerale reststoffen. Wegens een groeiende behoefte is REKO B.V. gestart met de bouw van een tweede thermische reinigingsinstallatie. Deze kan jaarlijks 1,2 miljoen ton reststoffen, bestaande uit een mix van teerhoudend asfalt granulaat en dakleer, 100% omzetten in primaire grondstoffen, elektriciteit en warmte. Met de nieuwe installatie heeft REKO B.V. de grootste capaciteit ter wereld om dergelijke verontreinigde bouwstoffen volledig te recyclen.

Onderbouwconstructie

Lievense is door GMB Civiel B.V. gevraagd om mee te werken aan de realisatie van de tweede thermische reinigingsinstallatie. Lievense is verantwoordelijk voor de uitwerking van de onderbouwconstructie van een technische installatie. Denk hierbij onder meer aan het uitwerken van de paalfundatie en onderbouwfundatie. Werkzaamheden waar Lievense veel kennis over en ervaring in heeft.

Het is een integraal project waarin meerdere disciplines binnen Lievense, zoals ontwerp, engineering en bouwadvies bij elkaar komen. De nieuwe thermische reinigingsinstallatie bestaat uit tien onderdelen, dit maakt het tot een complex project. Een snelle, doelgerichte en efficiënte schakeling tussen de realisatie van deze tien verschillende onderdelen is noodzakelijk. Wij zijn vertrouwd met dergelijke complexe projecten.

Eigenaarschap

Onze experts weten als geen ander hoe belangrijk het is om in elke fase van het project continu alert te zijn en om direct te kunnen anticiperen wanneer nodig. Wij volgen ontwikkelingen binnen een project waaraan wij werken op de voet. Bereikbaar zijn voor onze opdrachtgever, een gezonde verstandhouding met voldoende ruimte voor interactie en wederzijds respect voor elkaar zijn voor ons belangrijke aandachtspunten binnen dit complexe project. Ook zijn wij scherp op waar de uitdagingen liggen binnen dit project en streven wij er altijd naar om mogelijke vertraging binnen het project te voorkomen.