Home / Projecten / Warsaw Spire Polen

Warsaw Spire

Polen

De Warsaw Spire is het hoogste gebouw in Polen. Het gebouw biedt A+ kwaliteit kantoorruimte voor multifunctionele bedrijven die een prestigieuze accommodatie willen in de Poolse hoofdstad. De ontwikkelaar, Ghelamco Poland Sp. z o.o., nam Bakkala Consulting Engineers (onderdeel van Lievense) in de arm om het multidisciplinair ontwerpteam te begeleiden en daarnaast value engineering te doen van het bestaande ontwerp. Het doel was om een zeer hoge kwaliteit te realiseren voor een zo goed mogelijke kostprijs.

Het multidisciplinair team dat werd geleid door Bakkala bestond uit specialisten op gebied van verticaal transport, installaties, brandveiligheid en geotechniek. Ook onze Poolse vestiging in Poznan werkte mee aan het project.

Extra waarde werd gevonden in het optimaliseren van het verticale transport, waardoor honderden extra vierkante meters verhuurbaar oppervlak werden gecreëerd. Daarnaast werd gekeken naar het gevelsysteem en de installaties om een zo hoog mogelijke kwaliteit te realiseren, met daarbij een goede BREEAM score. Tot slot werd de optimale situatie onderzocht waarbij het energieverbruik zo laag mogelijk was en de bouwsnelheid zo hoog mogelijk.