Home / Projecten / Warsaw Spire Polen

Warsaw Spire

Polen

De Warsaw Spire is het hoogste gebouw in Polen. Het gebouw biedt A+ kwaliteit kantoorruimte voor multifunctionele bedrijven die een prestigieuze accommodatie willen in de Poolse hoofdstad.

De ontwikkelaar, Ghelamco Poland Sp. z o.o., heeft Bakkala Consulting Engineers (onderdeel van Lievense) in de arm genomen om het multidisciplinair ontwerpteam te begeleiden en daarnaast value engineering te doen van het bestaande ontwerp. Het doel is om een zeer hoge kwaliteit te realiseren voor een zo goed mogelijke kostprijs.

Het multidisciplinair team dat wordt geleid door Bakkala, bestaat uit specialisten op gebied van verticaal transport, installaties, brandveiligheid en geotechniek. Ook onze Poolse vestiging in Poznan werkt mee aan het project.

Extra waarde wordt momenteel gevonden in het optimaliseren van het verticale transport, waardoor honderden extra vierkante meters verhuurbaar oppervlak wordt gecreëerd. Daarnaast wordt gekeken naar het gevelsysteem en de installaties om een zo hoog mogelijke kwaliteit te realiseren, maar daarbij ook een goede BREEAM score. Tot slot wordt de optimale situatie onderzocht waarbij het energieverbruik zo laag mogelijk is en de bouwsnelheid zo hoog mogelijk.