Home / Projecten / Woongebouw De Maasbode

Woongebouw De Maasbode

Rotterdam

Lievense | WSP werkt mee aan de realisatie van De Maasbode, een uniek woonconcept voor gezinnen, singles en stellen midden in het centrum van Rotterdam.

Modulair bouwen in de binnenstad

Het gebouw is ontworpen met het oog op modulair bouwen midden in de bruisende binnenstad. Op deze wijze kan een relatief kleine oppervlakte maximaal worden benut voor woningen. De woontoren bestaat uit 94 woningen, waaronder 3-laags grondgebonden woningen. Elke woning is gelegen aan een straat en beschikt over een stoep voor de deur en een terras. Dit is mogelijk doordat zowel de straten als de woningen boven op elkaar gestapeld zijn. Het resultaat is een bijzondere family skyscraper van 70 meter hoog.

Constructief prefab draagstructuur

De draagstructuur is al vanaf het schetsontwerp opgebouwd uit prefab betonnen elementen. Lievense | WSP is al in de projectverwervingsfase gevraagd om een constructief prefab draagstructuur te ontwerpen binnen de esthetische kaders van de architectuur. Als hoofdconstructeur zijn wij verantwoordelijk voor het complete constructieve ontwerp. Ook voeren we de regie over zowel het ontwerp als de uitvoering van het prefab casco.

Brede expertise

In het kader van constructieve veiligheid dragen wij naast het hoofdontwerp ook zorg voor de prefab uitvoeringsengineering. Om als hoofdconstructeur direct prefab oplossingen te kunnen integreren, is gedegen kennis nodig op het gebied van beide disciplines.

Dankzij de aanwezigheid van ruime kennis en ervaringen binnen onze organisatie, zijn wij in staat om adviesdiensten in brede vorm aan te bieden. Wij stellen het eindresultaat van het project centraal en verzorgen eromheen de advisering, rekening houdend met alle randvoorwaarden. Op deze manier realiseren wij een optimaal resultaat voor zowel de gebruikers als de ontwikkelaar en de bouwer.

Zie ook: https://www.nieuwbouw-demaasbode.nl/

Beelden: BPD