Home / Projecten / Woontoren Bankrashof

Woontoren Bankrashof

Amstelveen

In Amstelveen wordt bij winkelcentrum Bankrashof, gelegen in de wijk Bankras-Zuid nabij rijksweg A9 in de provincie Noord-Holland, de hoogste woontoren van de stad gerealiseerd. De woontoren heeft een hoogte van 70 meter, er zullen ongeveer 88 huurappartementen in worden gehuisvest en op de begane grond wordt winkelruimte gecreëerd (max. 980 m2). Ook wordt een ondergrondse 1-laagse parkeergarage met 93 parkeerplaatsen gebouwd.

In opdracht van Rijsterborgh Vastgoed B.V. werkt Lievense mee aan de realisatie van de woontoren. Lievense is verantwoordelijk voor de complete constructie vanaf het voorlopig ontwerp (VO) tot aan de uitvoering (UO). Dit houdt in zowel de hoofddraagconstructie als bouwkundige constructie. Er wordt bouwkundig en constructief gewerkt met een geïntegreerd model wat de samenwerking en het proces bevordert. Lievense kan op deze wijze actief met de architect meedenken over mogelijkheden en beperkingen.

De woontoren heeft een T-vorm en loopt trapsgewijs omhoog. Op ongeveer 6 meter hoogte bevindt zich een uitkraging bij twee kopgevels ten opzichte van de grond. Hier worden bij alle twee de uitkragingen in totaal 3 V-kolommen achter elkaar geplaatst voor een esthetische uitstraling van het gebouw. Bijzonder aan dit project is de grote parkeerkelder die onder de woontoren wordt gerealiseerd. Deze beslaat een totale oppervlakte van 32 meter bij 100 meter.

Bron afbeeldingen: JUST Architects