Home / Projecten / World of Food Amsterdam

World of Food

Amsterdam

In de Bijlmer in Amsterdam is een oude parkeergarage omgetoverd tot Food Court. De bestaande constructie is hergebruikt en biedt plaats aan 3.000 m2 overdekte horeca. World of Food is een culinaire hotspot, waar alle smaken van de Bijlmer geproefd kunnen worden.

Lievense heeft als constructeur en adviseur gewerkt aan dit project, onder meer door het beoordelen van de bestaande constructie voor de nieuwe toepassing. Dit is gebeurd door middel van visuele inspectie, beoordeling van bestaande tekeningen en diepgaande inspecties door middel van non-destructief onderzoek met de radar.

Op basis van dit onderzoek werden enkele maatregelen genomen om de veiligheid van constructie te waarborgen. In de verticale dragende kolommen werd op enkele plekken scheurvorming geconstateerd. Dit kan leiden tot roesten van de voorgespannen wapening in het beton. Om die reden werden de voorspankabels geïnjecteerd en was de constructie veilig voor gebruik.

Doordat een parkeergarage een relatief lage plafondhoogte heeft, werden in de vloeren grote sparingen gezaagd. Dit zijn sparingen van ongeveer 4 bij 15 meter groot. Op deze manier werd extra hoogte in de hallen gecreëerd. Op de bovenste verdieping, waar voorheen auto’s geparkeerd stonden in de buitenlucht, is een dak gerealiseerd met een lichte staalconstructie.