Home / Projecten / World of Food Amsterdam

World of Food

Amsterdam

In de Bijlmer in Amsterdam is een oude parkeergarage omgetoverd tot Food Court. De bestaande constructie is hergebruikt en biedt plaats aan 3.000 m2 overdekte horeca. World of Food is een culinaire hotspot, waar alle smaken van de Bijlmer geproefd kunnen worden.

Lievense heeft als constructeur en adviseur gewerkt aan dit project, onder andere door het beoordelen van de bestaande constructie voor de nieuwe toepassing. Dit is gebeurd door middel van visuele inspectie, beoordeling van de bestaande tekeningen en diepgaande inspecties onder andere door middel van non-destructief onderzoek met de radar.

Op basis van dit onderzoek zijn een aantal maatregelen genomen om te veiligheid van constructie te waarborgen. In de verticale dragende kolommen is op enkele plekken scheurvorming geconstateerd, wat kan leiden tot roesten van de voorgespannen wapening in het beton. Om die reden zijn de voorspankabels geïnjecteerd. Op deze manier is de constructie veilig voor gebruik.

Doordat een parkeergarage een relatief lage plafondhoogte heeft, zijn er in de vloeren grote sparingen gezaagd. Dit zijn sparingen van ongeveer 4 bij 15 meter groot. Op deze manier wordt er veel meer hoogte in de hallen gecreërd. Op de bovenste verdieping, waar voorheen auto’s geparkeerd stonden in de buitenlucht, is nu dak gerealiseerd met een lichte staalconstructie.

De diverse horecakraampjes in de oude parkeergarage zorgen voor een bijzondere (smaak)belevenis!