Home / Projecten / Zorgcentrum Het Weggeler

Zorgcentrum Het Weggeler

Almelo

Trivium Meulenbelt Zorg (TMZ) opende in 2014 een nieuw zorgcentrum voor ouderen in het plan Het Weggeler. Het gebouw, dat vier bouwlagen telt, biedt plaats aan zo’n 104 personen. Er zijn diverse voorzieningen gerealiseerd, zoals een restaurant, kapsalon, dagopvang en crisisopname.

Werken met een BIM model

Voor het nieuwe complex werkten architect IAA, installatie adviseur Wiecherink en Lievense een aantal appartementen compleet uit in een BIM model. Op deze manier werd snel inzichtelijk waar mogelijke problemen konden optreden. Dit resulteerde in een efficiënter ontwerpproces. Betrokken partijen maakten gebruik van het programma Revit in een gesloten BIM omgeving. Er werd gewerkt in Revit omdat de stramienen van het gebouw overal gelijk zijn. Alle disciplines werden opgenomen in een stramien waardoor er direct een clash controle plaatsvond. Regelmatig vond onderlinge communicatie plaats en er vond wekelijks een clash sessie plaats.

Aandacht voor duurzaamheid

Ook op het gebied van duurzaamheid is aandacht besteed aan het gebouw. Er werd gekozen voor een duurzaam opwekkingssysteem van energie, gecombineerd met warmte levering middels WKK en HR warmteopwekking. Het pand wordt gekoeld en verwarmd middels vloerkoeling en verwarming.

Lievense was als hoofdconstructeur verantwoordelijk voor de volledige constructieve uitwerking van ontwerp- tot en met uitvoeringsfase.