Home / Projecten / Zorgcentrum Het Weggeler

Zorgcentrum Het Weggeler

Almelo

Trivium Meulenbelt Zorg (TMZ) heeft in 2014 een nieuw zorgcentrum voor ouderen geopend in het plan Het Weggeler. Het gebouw, dat vier bouwlagen telt, biedt plaats aan ongeveer 104 mensen. Daarnaast zijn er voorzieningen gerealiseerd, zoals een restaurant, kapsalon, dagopvang en crisisopname.

Voor het nieuwe complex hebben de architect IAA, installatie adviseur Wiecherink en Lievense en aantal appartementen compleet uitgewerkt in een BIM model met architect en installateur. Op deze manier is snel zichtbaar waar er problemen kunnen ontstaan, dit heeft geleid tot een efficiënter ontwerpproces. Helemaal omdat er door alle partijen werd gewerkt in Revit, in een Gesloten BIM omgeving. Er is gewerkt in Revit Omdat de stramienen van het gebouw overal gelijk zijn, is ervoor gekozen om twee stramienen geheel uit te werken. Dit is goed te zien in een van bovenstaande afbeeldingen, alle disciplines zijn opgenomen in een stramien waardoor er direct een clash controle plaatsvond.

Er wordt door alle partijen gewerkt met Linked files, die regelmatig worden uitgewisseld. Belangrijk hierbij is de communicatie tussen de partijen, er zijn dan ook wekelijks een clash sessie geweest.

Ook op gebied van duurzaamheid is aandacht besteed aan het gebouw. Er is gekozen voor een duurzaam opwekkingssysteem van energie gecombineerd met warmte levering middels WKK en HR warmteopwekking. Het pand wordt gekoeld en verwarmd middels vloerkoeling en verwarming. Lievense is als hoofdconstructeur verantwoordelijk voor de volledige constructieve uitwerking van ontwerp- tot en met uitvoeringsfase.