Home / Projecten / Zwembad Den Bessem

Zwembad Den Bessem

Mortsel, België

Het oude zwembadcomplex voldeed niet meer aan de eisen en wensen van deze tijd, waarop gekozen werd voor complete nieuwbouw. Dit bood direct meer mogelijkheden met betrekking tot de gemeentelijke herinrichting van het park waar het zwembad is gelegen. Het betrof een Design en Build project.

Lievense heeft in opdracht van Slangen + Koenis Architecten de engineering voor het palenplan, het in het werk te storten betondeel, de staalconstructie van de bovenbouw en de controle van het prefab en door derden te leveren tekeningen en berekeningen (bijvoorbeeld kanaalplaten, detailberekeningen staalconstructie e.d.) gedaan.

Gebouwfaciliteiten

Het nieuwe complex beschikt onder andere over een koffiecorner, terras, instructiebad, wedstrijdbad en was- en kleedruimten. Het wedstrijdbad en instructiebad zijn omgeven door een kelder ten behoeve van buffers en techniek van ca. 450 m2. De begane grond heeft een vloeroppervlak van +/- 1.850 m2. Er zijn twee verdiepingsvloeren ten behoeve van de techniek in het ontwerp meegenomen, samen hebben ze een vloeroppervlak van +/- 265 m2. In de technische kelder, naast de baden, staan de pompen en filters voor de waterzuivering. Daarvoor zijn ook de buffertanks nodig. In de technische ruimte op de verdieping staan de luchtbehandelingskasten om voor een goed binnenklimaat te zorgen.