Home / Wie we zijn

Over Lievense

Wij zijn Lievense. Een multidisciplinair advies- en ingenieursbureau op gebied van bouw, infra, water en milieu. Wij hechten grote waarde aan de relatie met onze klanten en partners. Daarom krijg je bij ons altijd een expert aan tafel. Want daar staan we voor.

Onze mensen zijn vakspecialisten en werken op basis van onze 7 zekerheden. Daardoor hebben zij grip op ieder project. Met onze transparante en doelgerichte werkwijze weet je precies waar je aan toe bent. Voor elk vraagstuk, klein of groot, hebben wij een oplossing die werkt. Met Lievense ben je in control!

Wij zijn een nationaal en internationaal opererend bureau met 10 locaties in Nederland en 1 in het buitenland. Met 375 medewerkers behoren wij tot een van de grotere advies- en ingenieursbureaus in Nederland. Sinds oktober 2019 zijn wij onderdeel van WSP, een wereldwijd advies- en ingenieursbureau met het hoofdkantoor in Montreal, Canada.

Organisatiestructuur

Met 375 medewerkers behoren wij tot een van de grotere advies- en ingenieursbureaus in Nederland. Lievense wordt aangestuurd door algemeen directeur Eric van den Broek en sector directeuren Robert Glebbeek (Stad & Omgeving) en Tjerk Jonker (Water & Infra).

 

Missie en Visie

Missie
Vanuit het persoonlijke contact met onze klanten, tonen onze betrokken en vakkundige experts elke dag eigenaarschap in het creëren van realiseerbare oplossingen.

Visie
Onze klanten werken in een dynamische maatschappij. De snelheid waarin ontwikkelingen zich voordoen is groot. Voorop lopen, anticiperen en elke keer weer state-of-the-art oplossingen aanbieden maakt het verschil voor onze klanten.

Historie Lievense

Sinds september 2018 heten wij Lievense. Wij zijn ontstaan uit fusies en samenwerkingen tussen verschillende bedrijven. In 2013 fuseerden Lievense en CSO tot LievenseCSO en in 2015 werd Bartels toegevoegd aan het bedrijf. Het oudste bedrijf is Lievense, in 1964 opgericht door ir. Luc Lievense. Bekijk onze complete historie in een interactieve tijdlijn.

MVO en Kwaliteit

De zorg voor mens en milieu is een belangrijke pijler binnen ons bedrijf. Als advies- en ingenieursbureau zien wij het als onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om een wezenlijke bijdrage te leveren aan duurzame ontwikkeling.

Onze 7 Zekerheden

De 7 zekerheden van Lievense zijn opgesteld in 2016 in ons beleidsplan. Met deze zekerheden definiëren we als bedrijf onze gezamenlijke cultuur, en een vaste denk- en werkwijze.

1. Wat we beloven komen we na
2. We zijn nieuwsgierig naar de klant en zijn omgeving
3. We informeren onze klanten tijdig
4. Het project staat centraal
5. We tonen eigenaarschap
6. We leveren kwaliteit
7. We zijn kritisch naar elkaar